Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 b7 1.8T S line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałem przedstawić wam niedawny mój zakup i znalezc odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ;)

audi a4 1.8 t 163ps kod silnika BVB zawieszenia 1BV 2005r. już w Lpg ;)

problemy z jakimi się zmagam i liczę na waszą pomoc i konkretne odpowiedzi:

1. zawieszenie tył niżej niż przód 62cm tył przód 66cm opony 205 55 R16 do tego jest mega sztywne, czytałem o tych podkładkach które uniosą o 2cm ale czy to już będzie wystarczające? auto ma hak i butle na gaz 55l, amortyzatory mają sprawność 80%, kiedy zatem można stwierdzić że warto by wymienić spręzyny?? bo zastanawiam się nad tym i czy wszystkie pasują czy tylko dedykowane do tego zawieszenia 1bv ? uzyskam porządany efekt ?

przyszłościowo to samo pytanie jeśli chodzi o amortyzatory, nie ukrywam że jak sciągnąłem na zimę alu 17" i na stalowych 16" bedzie ciut bardziej miękki... niestety tak nie jest ? co proponujecie zamontowac?

2. wytarte przyciski od radia, stosowaliście naklejki na przyciski ?

3. wydaje mi się że podgrzewane fotele grzeją tylko plecy, tyłek nie ?

4. nie działają czujniki parkowania, podczas włączenia wstecznego długi dzwiek "czujnik tylnego lewego i prawego systemu wspomagania parkowania zwarcie lub obwód przerwany" jeśli nie przerwany obwód idzie dostać czujniki parkowania w kolorze w ASO ?

wymieniłem po zakupie przełącznik świateł na nowy, czy idzie ustawić w Vagu zapalanie się samoczynne świateł po uruchomieniu silnika?

wymieniłem także uchwyt od strony kierowcy gdzie mamy el, lusterka i panel szyb na nowy z ASO, odradzam te zamienniki z allegro bo nie pasują nie dosyć że panel szyb był luzny zle odlane dziurki, to dziury na mocowania za małe, przez przypadek kupiłem dwa i oba nic nie warte.

także najbliższe plany to to zawieszenie i uruchomienie czujników parkowania

liczę na waszą pomoc pozdrawiam.

20181214_113022.jpg

20181214_113032.jpg

20181214_113036.jpg

20181214_113257.jpg

20181214_113316.jpg

Opublikowano

Cześć miło poznać :) co do przycisków radia kup sobie panel radio chorus kaseciak i podmień przyciski, czasem na allegro ktoś wystawi nówkę ;) 

Opublikowano

Siemano, kod silnika 1.8t w tych modelach to BFB. ?

4. Długo dźwięk podczas włączenia biegu wstecznego oznacza dokładnie błąd czujników parkowania. Jeżeli jest to jeden czujnik, zdiagnozujesz to wrzucając bieg wsteczny i sprawdzając każdy jeden oddzielnie czujnik, przekładając np rękę... Jeżeli słyszysz delikatne stuki jakby przekaźnik - sprawny. Czujniki będą prawdopodobnie do samodzielnego malowania bądź za dodatkową opłatą przyjdą w kolorze...