Jump to content
IGNORED

[ALL] GPS Performance

Recommended Posts

Posted

Witam,

Właśnie zainstalowałem sobie na PDA program GPS Performance, który w dość fajny sposób umożliwia wykonanie pomiarów osiągów auta (przyspieszenie 0-100, czas na 400/800m, itd.) przy wykorzystaniu GPS-a.

Czy ktoś z Was się już bawił tym programikiem? Jestem ciekaw gdyż fajnie byłoby zamieścić parę wyników dla porównania. Ja swoje podam wkrótce.

Pzdr,

A.

Posted

A ja mam inną prośbę... Mógłbyś mi ten programik jakoś udostępnić? albo podać link z którego go ściągnąłeś?? Bo ja dawno szukam czegoś takiego i nie mogę znaleźć. Na jakiej wersji windows mobile ci to działa? Bardzo bym prosił o udostępnienie.

Posted

Windows Mobile 2003

[link usuniety] - wpisz GPS Performance w google, a na pewno coś znajdziesz.

Posted

Radzę usunąć ten link i w inny sposób jak już udostępnić, to jest nie zgodne z regulaminem i grozi kara cielesna

Posted

usunąłem ten link dla świętego spokoju.

Nie widzę nic złego w udostępnianiu linka do programu na RapidShare - nie wszystko co tam jest jest nielegalne. Ten program można używać legalnie nawet nie posiadając licencji. Działa wtedy w wersji okrojonej.

Posted

Wiem ale taki jest regulamin :) można na PW wysłać jak ktoś poprosi[br]Dopisany: 02 Marzec 2009, 15:14_________________________________________________Polecam programik, przetestowałem na elastyczności bo niestety mokro i do 0-100 nie było szans, program ma fajną funkcję uśredniania wyników. Na 3cim biegu 60-100 najlepszy wynik 3,799 s. średnio z 4 pomiarów 4,235 :)

Posted

ajonak skoro usunęli link a ja go nie zdążyłem zobaczyć to może mógłbyś mi go na PW wysłać? Z góry dzięki :wink4:

Posted

Kolego czytaj wyżej, wpisz w google gps performance najlpeiej zip bo rar jest niekompletny ew. puść mi na pw swój email :)

Posted

W zeszla sobote w nocy udalo mi sie wykonac kilka testow na 0-100km/h. W tym miejscu chce przypomniec, ze 100km/h to ok. 110km/h na zegarze w A4.

Otoz wykonalem 10 prob i srednia wychodzi: 8.4 sekundy:

1. 9.291

2. 6.724

3. 9.632

4. 7.489

5. 8.637

6. 8.448

7. 8.589

8. 8.344

9. 8.649

10. 8.250

Jak widac 4 proby bardzo odbiegaly od sredniej: 6.7 (sic!), 7.4, 9.2, 9.6. Reszta byla w oklicy 8.4. Najlepszy rezultat pomijajac powyzsze anomalie to 8.25 osiagniety w ostatniej probie po wylaczeniu ESP. To ma sens gdyz aby osiagnac dobry wynik trzeba pocwiczyc i popracowac nad technika. Wlaczony ESP tez nie pomaga.

Dodam, ze dane o mocy i momencie w mojej A4 sa stopce tej wiadmosci. Opony: zimowki CONTINENTAL ContiWinterContact TS810 205/55R16. W baku ok. 25 litrow paliwa. W kabinie ja sam (waga ok. 85kg).

Inne próby (- oznacza, że zły pomiar bo wynik znacznie odbiega od średniej):

60-100 km/h na III. biegu:

1. 2.304 (-)

2. 4.471

3. 4.020

4. 3.473

60-100 km/h na IV. biegu:

1. 6.826 (-)

2. 5.469

3. 5.940

4. 4.786 (-)

5. 5.508

6. 5.914

Ciekawi mnie jakie sa Wasze wyniki?

Posted

Do setki nie dam rady do puki nie będzie sucho i nie założę 225 letnich inaczej poślizg do 3ciego biegu :)

Posted

Wybaczcie że się wtrącę offtopowo, ale troche rozbawiła mnie ta sytuacja z zamieszczaniem/usuwaniem linków...

Najpierw kolega Vario-tech pisze:

Radzę usunąć ten link i w inny sposób jak już udostępnić, to jest nie zgodne z regulaminem i grozi kara cielesna

Co już samo w sobie jest sprzeczne ( "umieścić w inny sposób" - albo tak albo tak, bądzmy konsekwentni )

Nastepnie pada pytanie o usunięty link:

skoro usunęli link a ja go nie zdążyłem zobaczyć to może mógłbyś mi go na PW wysłać? Z góry dzięki :wink4:

I znów pada odpowiedź z której wynika że linka nie będzie, ale jesli kolega poda mejla to bez problemu dostanie to czego chce.

Kolego czytaj wyżej, wpisz w google gps performance najlpeiej zip bo rar jest niekompletny ew. puść mi na pw swój email :)

Po co zatem bawić się w taki sposób ? Jakieś podchody, e-maile, PW. Po co to ? Albo regulamin zakazuje ( choć nie wiem w którym miejscu ) zamieszczania linków i to negujemy, albo nie.

Zreszta jeśli :

usunąłem ten link dla świętego spokoju.

Nie widzę nic złego w udostępnianiu linka do programu na RapidShare - nie wszystko co tam jest jest nielegalne. Ten program można używać legalnie nawet nie posiadając licencji. Działa wtedy w wersji okrojonej.

To o co chodzi ??

Pozdrawiam. I co złego to nie ja :gwizdanie:

Posted
To o co chodzi ??

Nie wiem. Ja jestem "poczatkujacy" i jak mi "starszy" kolega mowi, ze wbrew regulaminowi to ja mu wierze i poslusznie sie stosuje do wskazowek. Ale to jest OT. Skupmy sie lepiej na zbudowaniu bazy danych z GPS Performance - mysle, ze to cool idea.

Posted

j.w. ajonak :) narazić się łatwo, ja za linka z .... dostałem delikatne ostrzeżenie więc Ciebie nie chciałem narażać ot tyle :)