fajnajulcia Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 (edited) Cześć miesiąc temu podczas jazdy usłyszałam dziwny dźwięk dochodzący z wnętrza auta, coś jakby drżenie jakiegoś elementu, po krótkim czasie ustało. Przejechałam jakieś 20 km i żadnych innych dźwięków już nie było. W drodze powrotnej wstąpiłam na stację zatankować. Po powrocie do domu żadnych niepokojących dźwięków też nie usłyszałam. Gdy rano jechałam do pracy zauważyłam, że na mniejszych nierównościach coś stuka z prawej strony z tyłu (nie mylić z dźwiękiem przelewanego paliwa) i czasem wystąpienie dźwięku zależy od tego jak zakołysze autem. Pojechałam na stację diagnostyczną, szarpali, kołysali, bujali - luzów nie stwierdzili. Moim zdaniem dźwięk dochodzi z wnętrza auta - dlatego nie wiem, w którym miejscu umieścić ten wątek. W pierwszej chwili myślałam, że to pewnie zawieszenie. Zaczęłam eliminować możliwe źródła tego "obijania się czegoś o coś", ale póki co dźwięk nadal jest. Edited January 22, 2019 by fajnajulcia
Emejcz Posted January 22, 2019 Posted January 22, 2019 Posadź kogoś na tyle podczas jazdy i niech obmacuje każdy kąt.
fajnajulcia Posted January 22, 2019 Author Posted January 22, 2019 17 minut temu, Emejcz napisał: Posadź kogoś na tyle podczas jazdy i niech obmacuje każdy kąt. Też o tym myślałam ;))
Recommended Posts