TomaszMkII Posted January 24, 2019 Posted January 24, 2019 Witam, odkryłem ostatnio że przełączenie przesuwnego włącznika świateł podsufitki skrajnie w prawo blokuje centralny zamek. To uszkodzona elektronika pompki centralnego albo coś pod drodze? Plus zlokalizowałem na podszybiu urządzenie którego nie jestem w stanie nazwać, nie ma numerów, nie znalazłem nic takiego w necie. Wychodzi z tego gruba wiązka i idzie do ECU, po drodze ma małą skrzynkę bezpieczników. W bryloku mam mały kluczyk którym można ten moduł przełączyć na ON OFF, wydawało mi się że to niesprawny fabryczny alarm ale niestety nie znalazlen nic w necie.
TomaszMkII Posted January 31, 2019 Author Posted January 31, 2019 (edited) Trochę się sprawa wyklarowała. Kilka dni później przekręcenie kluczyka w zamku bagażnika przestało zamykać pozostałe zamki. No i do prucia tapicerki zmotywował mnie fakt iż samochód mi się zamknął odpalony z kluczami w środku kiedy dolewałem płynu chłodniczego. Całe szczęście nie odbyło się to na trasie o północy w środku lasu przy -20* a pod domem. I bogu dzięki drugie klucze były w domu. No to stwierdziłem że moim głównym podejrzanym jest klapa bagażnika. VAG-COM nie pokazał żadnych błędów. Sporadycznie przy poruszeniu klapą zamek zaczynał wykonywać cykl zamykania po kilka razu. Odpiąłem styczniki sterujące centralnym no i nagle zaczęły działać światła podsufitki, przygaszanie rozświetlanie ;D jak w belwederze ;D Sprawdziłem styczniki miernikiem, okazało się że działają, wyczyściłem styki no i póki co wszystko działa jak należy. Pod tapicerką zebrało się sporo zamarzniętych kropel, także z powrotnym montażem tapicerki czekam aż to zmieni stan skupienia i będzie można wytrzeć. Edited January 31, 2019 by TomaszMkII
Woyt3c Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 A dowiedziałeś się do czego masz założony ten moduł?
Recommended Posts