Jump to content
IGNORED

Przelew paliwa

Recommended Posts

Posted

Cześć.

Mam takie pytanie  muszę sprawdzić przelew paliwa (l/min) Ale nie wiem gdzie ten powrót  paliwa  jest? Bo do listwy wtyskowej idzie  1 wąż paliwowy (zasilanie).

A4 b6 1.8t quattro bex

Posted (edited)

Przy filtrze paliwa od strona ny baku jeden to zasilanie drugi to powrót, samochód nad podnośnik i prawe tylne kolo od spodu i tam jest filtr, ściągasz szybko złączke z środkowego krocca tego większego z napisem 4 bar od strony baku. 

A teraz pytanie po co chce to zrobić? 

Edited by Kejsi
Posted

Dzięki

A robię bo chcę  zmienić  moc w silniku  A ten koleś  co do niego na hamowanie prowadzę  to mówił żeby  to zmierzyć 

Posted

Zaczęłam sprawdzać  te paliwo Ale z tego przewodu tam gdzie jest zagubienie filtra środkowe przyłącze   (filtr 4 wyjścia) to tam w ogóle paliwo nie leci (auto uruchomione)

Posted

Raczej nie przelew tylko cisnienie podjedz do mechanika niech sie podepnie do listwy wtryskowej tam jest zaworek i pomiar na obciażeniu. Powinno być 4 bar

• Upvote 1
Posted (edited)

A wrzuć logi 002,031,033 bo dziwna sprawa ze nie leci może się kończy pompa 

I kolega wyżej dobrze prawi zrób tak

Edited by Kejsi
Posted
Godzinę temu, Kejsi napisał:

A wrzuć logi 002,031,033 bo dziwna sprawa ze nie leci może się kończy pompa 

I kolega wyżej dobrze prawi zrób tak

A 33 zrobię jutro. Te logi niedawno robiłem 

LOG-01-001-031-x24xx.CSV

LOG-01-001-002-xxx24.CSV

Posted (edited)

Mi głównie  chodzi ile l/min mam na powrocie bo to tuner chciał  wiedzieć. Ale ciśnienie na listwie też zobaczę.

Przelew mierzyć  z tej czarnej kropki?

20190131_234958.png

Edited by Adamek4119
Posted

Ciśnienie na listwie wtyskowej 4.1bar 

Posted (edited)

Na filtrze będziesz miał wykute 4 bar coś w tym stylu. Na logach wszystko okej, korekcję nie szaleja wachy mu nie brakuje. 

Ciśnienie paliwa podczas jazdy? 

Edited by Kejsi
Posted
3 godziny temu, Kejsi napisał:

Na filtrze będziesz miał wykute 4 bar coś w tym stylu. Na logach wszystko okej, korekcję nie szaleja wachy mu nie brakuje. 

Ciśnienie paliwa podczas jazdy? 

Nie na postoju na wolnych obrotach 

Posted

Zmieniłem filtr  paliwa i dalej  z powrotu nic nie leci, co to może być, ma ktoś jakiś pomysł?

Posted

U ciebie nie ma powrotu jest tylko zasilanie .Pisałem co masz zrobić ten wężyk to powrót opar paliwa evap a ty dalej swoje.logi kanału 33  dadzą więcej niż pomiar przelewu.Powrót paliwa jest prosto z filtra do baku dlatego są 4 przewody paliwowe  filtr ma regulator trzyma 4 Bar .Miałeś zmierzyć pod obciążeniem czy trzyma 4 bary i koniec bez kombinacji.

• 3 weeks later...
Posted

Już sobie sprawdziłem  powrót  i jest ok 

Ale dziki

W dniu 3.02.2019 o 13:04, Mano4 napisał:

U ciebie nie ma powrotu jest tylko zasilanie .Pisałem co masz zrobić ten wężyk to powrót opar paliwa evap a ty dalej swoje.logi kanału 33  dadzą więcej niż pomiar przelewu.Powrót paliwa jest prosto z filtra do baku dlatego są 4 przewody paliwowe  filtr ma regulator trzyma 4 Bar .Miałeś zmierzyć pod obciążeniem czy trzyma 4 bary i koniec bez kombinacji.

Dzięki 

Ale już poradziłem  siebie  z tym powrotem :)