Kaldrr Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 Witam. Sprawa wygląda następująco.... Kupiłem A4 2.8q głównie na zimowe zabawy. Wszystko było ładnie pięknie do jednego feralnego wyjazdu. Otuz zaczęły się dziwne stuki jakby opóźnione o pół sekundy kiedy puszczalem gaz, kiedy eciskalem sprzęgło (to było dość dziwne). Potem podczas przyspieszania coś strzelilo raz mocno, szarpnelo samochodem i zaczęło się rytmiczne stukanie o coraz większej czestotliwosci. Dojechałem jakimś cudem do domu, postawiłem auto przed brama. Następnego dnia wsiadlem, wbijam 1 i zero reakcji. Słychać tylko jakieś chrabotanie. Podniosłem go z jednej strony wbilem pod spód i dźwięk dochodzi jakby z tylnej części skrzyni. Ktoś może wie co to za czary?
MemberA4 Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 Torsen się rozsypał i nigdzie nie pojedziesz.
MemberA4 Posted February 10, 2019 Posted February 10, 2019 (edited) Możesz poszukać uszkodzonej skrzyni z tego samego typu (01E się domyślam) z dobrym torsenem i go przerzucić lub wymienić całą skrzynię lub jak chcesz zaspawać cały torsen w środku i będziesz miał RWD Edited February 10, 2019 by MemberA4
Recommended Posts