adrianus Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Pytanko jak w temacie, a mianowicie zakupilem chromowane s-line'y i maja one w srodku lekkie wzery, nie wiem czym to usunac? papierem sciernym trzec nie bede:] moze sa jakies pasty polerskie do chromu, a moze plyny do mycia felg? jak mi z doswiadczenia poradzicie? oczywiscie nie ma mowy o tym abym oddal je do renowacji, bo w Olsztynie nikt nie robi felg w chromie i nawet nie wiem jak duzy to moze byc koszt, za pomoc serdeczne dziekowa!
domjenick Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 przejdz sie do jakiegos sklepu z chemikaliami i zapytaj czym mozna to wymyc,kup jakas mala buteleczke,czy pojemnik,potem sprobuj nie na calej,tylko kawaleczek, w najbardziej brudnym miejscu i zobaczysz czy warto kupic wiecej
adrianus Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Opublikowano 3 Marca 2009 hehe, spoko, tylko nie bardzo mam czas na kupowanie ''czegos'', moze ktos ''czyms'' takie kola czyscil:)
Dibo Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Wżery można wyczyścić acetonem. Ale żeby je usunąć to trzeba będzie raczej do jakiegoś magika oddać. Możesz spróbować jakimiś pastami ale nie mogą one być za głębokie bo nic Ci to nie da.
nike21 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 znajomy ladnie wyczyscil felgi kwasem solnym... w zasadzie jego roztworem ale dosc mocno stezonym... w innej sytuacji zostaje Ci piaskowanie i malowanie/polerowanie
Dibo Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 znajomy ladnie wyczyscil felgi kwasem solnym... w zasadzie jego roztworem ale dosc mocno stezonym... A ten kwas nie wszedł w reakcję z alu ?
nike21 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 znajomy ladnie wyczyscil felgi kwasem solnym... w zasadzie jego roztworem ale dosc mocno stezonym... A ten kwas nie wszedł w reakcję z alu ? podobno nie... wyzarl tylko to co sie utlenilo i po dobrym splukaniu woda z mydlem bylo sii w dodatku z opona tez sie nic nie stalo
domjenick Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 znajomy ladnie wyczyscil felgi kwasem solnym... w zasadzie jego roztworem ale dosc mocno stezonym... A ten kwas nie wszedł w reakcję z alu ? podobno nie... wyzarl tylko to co sie utlenilo i po dobrym splukaniu woda z mydlem bylo sii w dodatku z opona tez sie nic nie stalo ...ja mam cos podobnego,o kolorze czerwonym-to chyba mieszanka jakiegos kwasu,-dostalem to od kolesia,ktory pracuje w salonie peugeota,fajnie czysci osad z klockow,ale nie mam pojecia ,jak sie to nazywa-nie wspominalem o tym,bo nie wiedzialem,czy polecac komus jakis roztwor kwasu,bo to kwas jest na pewno,bo jak chwile polezy na feldze,to z czerwonego koloru przechodzi w zolty i smierdzi jak kwas solny,mialem to przypadkiem na rece i nic mi sie nie stalo,wiec musi byc mocno rozcienczony z czyms,ale nie z sama woda,moznaby sprobowac na jakiejs starej feldze ze zlomu,bo na tej,ktora uzywam,nie eksperymentowalbym z kwasem nierozcienczonym
adrianus Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 hehe, wy od razu radykalnie zeby kwasem lac:) na pewno kwas wyzre to co ma wyzrec, jak wejdzie w reakcje, ale skad taki kwas wziac, jak sie nie ma kumpla w salonie peugeota:] Moze cos z gamy kosmetykow do pielegnacji aut wiecie jaki srodek do mycia felg nadaje sie do mycia felg chromowanych? bo z tych kosmetykow do mycia felg, usuwajacych slady po klockach itp. , ktore ja widzialem w sklepie, na chromy stosowac nie mozna:/
nike21 Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 kolego kwas solny masz w akumulatorze na stacjach benzynowych idzie dostac tzw elektrolitr... mysle ze stezenie kwasu wlasnie w nim bedzie wystarczajace... pamietaj zeby na koniec umyc dobrze woda z mydlem bo dobrze zneutralizuje kwas... i uwazaj na rece i oczy... na ciuch takze - jedna kropelka i ciuchy do wyrzucenia
Dibo Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 hehe, wy od razu radykalnie zeby kwasem lac:) na pewno kwas wyzre to co ma wyzrec, jak wejdzie w reakcje, ale skad taki kwas wziac, jak sie nie ma kumpla w salonie peugeota:] Moze cos z gamy kosmetykow do pielegnacji aut wiecie jaki srodek do mycia felg nadaje sie do mycia felg chromowanych? bo z tych kosmetykow do mycia felg, usuwajacych slady po klockach itp. , ktore ja widzialem w sklepie, na chromy stosowac nie mozna:/ Tylko jak masz ostre zabrudzonie to chemia samochodowa nie zawsze sobie z tym poradzi. No i musisz zastosować coś mocniejszego
Rekomendowane odpowiedzi