Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biegi odwrotnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nietypową sytuację. Wymieniłem skrzynię 5 b na 6 b. Skrzynia pasuje jeździ tylko biegi są odwrotnie. Czyli 1 jest na miejscu 2, 2 2 na 3 itd. Wsteczny też jest odwrotnie czyli do siebie i do tyłu. Skrzynia GDV . Podejrzewam że wymieniony wybierak od skrzyni 6 b mógł być rozbierany i jakoś źle złożony. Zastanawiam się co tam można złożyć odwrotnie? Ma ktoś jakiś pomysł?

Opublikowano

Coś nie tak musi być z wybierakiem musisz to zweryfikować bo albo coś źle założone (złożone)albo nie odpowiedni wybierak masz pod skrzynię zamontowany. Otwórz  maskę  i zrób foto zdrążka wybieraka nad lewą półosią bo ja obstawiam zły drążek wybieraka który powinien być montowany od góry a u Ciebie może być od dołu.

Skrzynia na pewno GDV a nie GVD? ?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, MemberA4 napisał:

Coś nie tak musi być z wybierakiem musisz to zweryfikować bo albo coś źle założone (złożone)albo nie odpowiedni wybierak masz pod skrzynię zamontowany. Otwórz  maskę  i zrób foto zdrążka wybieraka nad lewą półosią bo ja obstawiam zły drążek wybieraka który powinien być montowany od góry a u Ciebie może być od dołu.

Skrzynia na pewno GDV a nie GVD? ?

Też tak obstawiam ale raczej że mechanik źle przykręcił to jedno cięgno zamiast od dołu to od góry i to zmienia kierunek działania lewarka. Samo cięgno jest vrsxzeh dobre bo są tylko dwa rodzaje fi wszystkich typów skrzyni albo 5 b albo 6. Jutra mam rewizytę u mechanika . Dam znać co było. Dzięki za sugestie. 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Devito napisał:

Też tak obstawiam ale raczej że mechanik źle przykręcił to jedno cięgno zamiast od dołu to od góry i to zmienia kierunek działania lewarka. Samo cięgno jest vrsxzeh dobre bo są tylko dwa rodzaje fi wszystkich typów skrzyni albo 5 b albo 6. Jutra mam rewizytę u mechanika . Dam znać co było. Dzięki za sugestie. 

Skrzynia oczywiście GVD

Opublikowano
26 minut temu, Devito napisał:

Samo cięgno jest vrsxzeh dobre bo są tylko dwa rodzaje fi wszystkich typów skrzyni albo 5 b albo 6. 

No nie do końca do 5b jest jeden ale do 6b są aż 3 rodzaje, chodzi mi dokładnie o same drążki ?

Są 3 typy skrzyń 6b i dla tego są też 3 inne rodzaje drążków

U ciebie przegub od drążka wybieraka powinien być na górze

20190220_111821.jpg

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.02.2019 o 12:50, MemberA4 napisał:

No nie do końca do 5b jest jeden ale do 6b są aż 3 rodzaje, chodzi mi dokładnie o same drążki ?

Są 3 typy skrzyń 6b i dla tego są też 3 inne rodzaje drążków

U ciebie przegub od drążka wybieraka powinien być na górze

20190220_111821.jpg

Tak dokładnie popełniłem ten błąd. Też do doszedłem. Etyka wprowadza trochę w błąd to rysunki są takie same a wyglądają drążki inaczej no i oba typy pasują i dadzą się zamontować. Problem rozwiązany. Dziękuję bardzo za pomoc. Gdyby ktoś jeszcze potrzebował jakichś szczegółów przy zamianie skrzyni 5b na 6 na skrzynię to chętnie podpowiedzi. Pozdrawiam