avdikezop Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Witam klubowiczów!!! Mam taki problem poszukuje masy pewnej felgi a dokładni orginalu o nr 8E0 601 025 AK Jest to felga bardzo podobna a własciwie identyczna jak felga od rs4 tylko w nr jest rosszerzenie inne. Pewien kolo napisał mi ze ta felga wazy ok 9kg(bez opony) i pytanie czy jest ktos w stanie to potwierdzic??? Podpowiem ze jezeli ktos ma całe koło to oponka 225/40/18 wazy ok 10-11kg
Gość Trzeniu Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 wejdz na stronę producenta i pobierz specyfikację
ykk Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/all_waga_roznych_produkowanych_felg-t39192.0.html moze tu bedzie
Yelo Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Ori 17'' z oponami ważą ok. 25kg, więc 18'' będzie nieco cięższe, pewno coś około 30kg.
avdikezop Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 No nie do końca bo ja wazyłem ori fele audi z oponka 225/40/18 i wazyła ok 24kg. Wiec generalnie nie ma zaleznosci wszystko zalezy od modelu
debesciak Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 dokładnie. masa felgi zależy od modelu. największy wpływ na to ma sposób produkcji felgi. na rynku najczęściej spotyka sie felgi odlewane (bo są tanie) i często bywa tak, ze felga aluminiowa jest cięższa od stalowej w podobnym rozmiarze. natomiast felgi kute są od odlewanych o wiele lżejsze, ale niestety również droższe, ale i bardziej wytrzymałe. w audi oryginalne felgi są najczęściej kute (np. speedline)
Rekomendowane odpowiedzi