lewiatan1989 Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Koledzy i koleżanki, Mamy okres rozliczania się z podatku, jeżeli jeszcze nie zatwierdziliście swoich pitów i nie przekazaliście nigdzie swojego 1% podatku, to możecie rozważyć przekazanie 1% na rehabilitację i leczenie mojego taty. Mój tato od tego roku jest podopiecznym fundacji "Dobro powraca" wspierającej osoby chore na stwardnienie rozsiane https://www.dobropowraca.pl/index.php Mój tato choruje od 2000 roku, do tej pory radziliśmy sobie bez pomocy fundacji, jednak w związku z postępem jego choroby oraz pogarszającym stanem zdrowia mojej mamy, a także moją wyprowadzką z rodzinnego domu do Trójmiasta, zdecydowaliśmy w tym roku po raz pierwszy skorzystać z pomocy fundacji i zorganizować zbiórkę 1% podatku. Tato w obecnym stadium choroby już nie porusza się samodzielnie, trzeba go podnosić z łóżka na wózek, z wózka na toaletę itp. Jednak pomimo czasu jaki choruje, jego głowa i stan umysłu mam momentami wrażenie, że jest lepszy niż u mnie. To, że tato jest jeszcze w domu i samodzielnie je (tylko jedna ręka została mu sprawna) to zasługa tylko i wyłącznie ciągłej rehabilitacji i możliwie najlepszego leczenia na jakie nas było stać. Dlatego aby cały czas o niego walczyć, aby mógł mnie wspierać jak najdłużej swoimi radami, rozważcie proszę przekazanie 1% podatku własnie na mojego tatę. Główny cel na jaki zbieramy to dalsza adaptacja mieszkania rodziców do jego potrzeb (szczególnie przebudowa łazienki) oraz zakup pionizatora, który pomoże w rehabilitacji. KRS: 0000 33 88 78 FUNDACJA DOBRO POWRACA CEL SZCZEGÓŁOWY: Wojciech Weiland Aby pieniądze z 1% podatku trafiły do mojego taty konieczne jest wskazanie w celu szczegółowym jego imienia i nazwiska. Dołączam jeszcze ulotkę. Pozdrawiam, Darek
lewiatan1989 Posted October 10, 2019 Author Posted October 10, 2019 Drogie koleżanki, Drodzy koledzy, W dniu wczorajszym dostaliśmy informację o wypłaceniu 1% podatku na taty subkonto w fundacji "Dobro powraca". Bardzo dziękuję wszystkim, którzy przekazali 1% podatku na mojego tatę. Uzbierała się bardzo pokaźna kwota 9725 zł - dla moich rodziców to naprawdę wielka pomoc. Co prawda na realizację planów jakimi było przede wszystkim przebudowanie łazienki to trochę za mało jednak wójt gminy w której mieszkają rodzice zadeklarował się również wspomóc tą inicjatywę poprzez przekazanie środków finansowych, będziemy jeszcze próbować uzyskać środki z PFRON. Mimo wszystko już teraz jesteśmy bardzo wdzięczni za wszelką pomoc - tym bardziej, że była to pierwsza zbiórka 1% podatku jaką zorganizowaliśmy. Jeszcze raz dziękuję w imieniu swoim jak i przede wszystkim taty. Pamiętajcie dobro powraca! Pozdrawiam, Darek
Recommended Posts