Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Cabrio - Światła AUTO - jak dodać DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie oto pytanko.

Posiadam A4 B6 Cabrio z 2005r. Ostatki produkcji B6, dużo w niej rzeczy już z B7 no i chciałbym zrobić jedną rzecz. Posiadam OBDEleven i po wpisaniu VIN wykrywa mi auto jako B7.

Otóż w aucie mam włącznik świateł z funkcją AUTO no i czujnik w lusterku, że jak zapadnie zmrok to się Xenony zapalają. Ale niestety jak jest jasno to nie świeci po prostu nic. Da się może jakoś zakodować, żeby np długie świeciły z 25% mocy jak dzienne podczas gdy mam ustawione AUTO a dalej jak już się zrobi ciemno to normalnie Xenon się zapali? Mam na myśli zrobienie wszystkiego z wykorzystaniem oryginalnego zestawu, bez dokładania modułów itd.

Wiem, tematów dużo, bla bla, moduły itd. Ale do tego konkretnego przypadku żadnego tematu znaleźć nie mogę.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Nie da się tak jak byś chciał. W b6 nie ma świateł do jazdy dziennej i czujnik zmierzchu działa tak że włącza światła jak jest ciemno i wyłącza jak jest jasno. W B7 w xenonach są światła dzienne i zapadają się jak jest jasno i przekraczają się na mijania jak robi się ciemno.

u Ciebie trzeba by założyć światła dzienne z jakimś modułem i wtedy można to tak podłączyć żeby wyłącznik na auto je załączał i gasił jak robi się ciemno

Opublikowano

Możesz też zakodować skandynawię i ksenonami świecić w dzień tylko, że słabiej lub normalnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A czy jeśli założę jakieś DRL da radę zrobić, żeby działały w ten sposób na "auto" nawet jeśli jest jasno? Nie chciałbym za bardzo ingerować w fabryczne wiązki