Matini Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Cześć, Chciałbym sprawdzić listę wyposażenia samochodu (samochód kupiony na licytacji w USA, w trakcie transportu do PL) po numerze VIN. Na my.Audi niestety nie da się tego zrobić bo samochodu jeszcze nie mam w PL więc w serwisie nie mogą dodać mi go do mojego konta. Czy ktoś ma możliwość wygenerowania listy wyposażenia ?
Hugo Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Pierwszy link z listy i masz wszystko o aucie
Matini Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 Wielkie dzięki ! Szukałem, ale chyba bo złych frazach To mam jeszcze dwa pytania odnośnie wyposażenia, może ktoś będzie wiedział: 8Q3 Headlight range control: Dynamic headlight range control (self-adjusting while driving) 8IT Headlamps: LED headlamps Czy po tych indeksach wiemy czy to światła Matrix czy LED ? 8T2 Cruise control system: Electronic cruise control system (CCS) 6Y2 Cruise control system and speed limiter: Speed limiter Czy po tych oznaczeniach wiemy, że nie ma adaptacyjnego tempomatu ?
Matwer9004 Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Również chciałbym dowiedzieć się jaki to typ lamp: 8IT Headlamps: LED headlamps moim zdaniem LED to LED, nie Matrix ale mogę się mylić.
Matini Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 (edytowane) Znalazłem sobie na Otomoto furę z podanym Vin'em i opisem, że samochód jest wyposażony w światła Matrix. W spisie wyposażenia pojawia się nowy indeks: 8G4 Light control systems: Matrix beam Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią Matrix to Matrix Podobnie w przypadku adaptacyjnego tempomatu - pojawia się taki indeks: 8T8 Cruise control system: Adaptive cruise control (with "follow-to-stop") and speed limiter Sprawa więc rozwiązana ! Edytowane 27 Marca 2019 przez Matini
Matwer9004 Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Trochę szkoda że ani u mnie ani u Ciebie nie ma Matrix. Ciekawe jak wygląda doposażenie w Matrix, zastanawiasz się nad dołożeniem? Jeśli poza lampami i kodowaniem nic więcej nie trzeba robić to może być prosty temat ?
Matini Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Opublikowano 28 Marca 2019 Nie zależy mi na Matrixach, w sumie to nawet się cieszę że ich nie ma bo będą tańsze klosze (fura z USA więc do wymiany obie lampy mimo że jedna akurat cała po stłuczce). Samochód będzie typowym daily więc idę w modyfikacje mocy - to ma być niepozorna A4 z zapasem mocy (w planach 350 koni). Widziałem na 100% na alledrogo aukcje w której oferowali wymianę + kodowanie Matrixa za 3k (+ koszt lamp).
Matwer9004 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Właśnie też trafiłem na tą aukcje, biorąc pod uwagę cenę lamp Matrix plus montaż wychodzi spora sumka, raczej nieopłacalna zabawa. U mnie podobne plany, tyle że w A5 tak samo USA. Samym chipem planujesz zrobić 350KM?
Matini Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Opublikowano 28 Marca 2019 Chip to raczej 20-30 koni, mam lekko uszkodzony intercooler więc od razu wymieniam na wydajniejszy, wydech z klapami, dolot i na koniec turbo na hybrydę (ale to raczej już po tym jak zabraknie mocy po pierwszych modach)
Rekomendowane odpowiedzi