martin a4 Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Panowie błąd 18047 - accelerator position sensor 1/2 (G79/G185) : Implausible signal p1639 - 35010 - - - intermittent nawet po przekręceniu samej stacyjki i naciśnięciu gazu blad wyskakuje esp zaswieca i miga swiece zarowe a po odpleniu obr wskakują na 1,200obr i to samo esp i miga świece żarowe prosze o pomoc
GRazny Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 no ale w czym pomoc walniety czujnik polozenia pedalu gazu...
spanky Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 Panowie błąd 18047 - accelerator position sensor 1/2 (G79/G185) : Implausible signal p1639 - 35010 - - - intermittent nawet po przekręceniu samej stacyjki i naciśnięciu gazu blad wyskakuje esp zaswieca i miga swiece zarowe a po odpleniu obr wskakują na 1,200obr i to samo esp i miga świece żarowe prosze o pomoc typowy objaw walnietego czujnika polozenia pedalu gazu ... ewentualnie sprawdz czy ECU nie plywa w wodzie ... p.s jak tam telepanie ?
martin a4 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Opublikowano 7 Marca 2009 dzisiaj wlalem STP i 58l V-powera zobaczymy, to co mówicie ze potencjometr leci w Pawła zaważyłem tez ze jakoś z opóźnieniem wychodzi na obroty i nie obrazu łapie np jak troszeczkę nacisnę to nic sie nie dzieje sprawdzane vagiem, co jeszcze miałem w jednym miejscu uwalona uszczelkę pod obd ecu ale i były małe ślady wody dziwne bo 2 raz mi się tak stało właśnie jak jest deszcz, suszarka wysuszyłem to i po czasie znowu działa ale tak jak mowie jakoś dziwnie z opóźnieniem wychodzi na obr czyli chyba pójdzie do wymiany ,myślicie ze to przez te kropelki wody wyskakiwał ten błąd
martin a4 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 czy jak wymienię ten potencjometr to czy będą jakies problemy z adaptacja nowego[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 20:21_________________________________________________spanky idzie jakoś sprawdzić w vagu czy ten potencjometr dobrze działa [br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 23:09_________________________________________________panowie no co jest tyle tysięcy użytkowników tutaj jest i nikt nie umie odpowiedzieć na to pytanie
martin a4 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 aha a jak zaloze nowy to czy bedzie trzeba robic jakas adaptacje lub cos w tym stylu
spanky Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 napisalem ze nie ... [przynjamniej z tego co wiem]
Rekomendowane odpowiedzi