Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie błąd 18047 - accelerator position sensor 1/2 (G79/G185) : Implausible signal

p1639 - 35010 - - - intermittent nawet po przekręceniu samej stacyjki i naciśnięciu gazu blad wyskakuje esp zaswieca i miga swiece zarowe a po odpleniu obr wskakują na 1,200obr i to samo esp i miga świece żarowe prosze o pomoc

Posted

no ale w czym pomoc

walniety czujnik polozenia pedalu gazu...

Posted

Panowie błąd 18047 - accelerator position sensor 1/2 (G79/G185) : Implausible signal

p1639 - 35010 - - - intermittent nawet po przekręceniu samej stacyjki i naciśnięciu gazu blad wyskakuje esp zaswieca i miga swiece zarowe a po odpleniu obr wskakują na 1,200obr i to samo esp i miga świece żarowe prosze o pomoc

typowy objaw walnietego czujnika polozenia pedalu gazu ...

ewentualnie sprawdz czy ECU nie plywa w wodzie ...

p.s jak tam telepanie ?

Posted

dzisiaj wlalem STP i 58l V-powera zobaczymy, to co mówicie ze potencjometr leci w Pawła zaważyłem tez ze jakoś z opóźnieniem wychodzi na obroty i nie obrazu łapie np jak troszeczkę nacisnę to nic sie nie dzieje sprawdzane vagiem, co jeszcze miałem w jednym miejscu uwalona uszczelkę pod obd ecu ale i były małe ślady wody dziwne bo 2 raz mi się tak stało właśnie jak jest deszcz, suszarka wysuszyłem to i po czasie znowu działa ale tak jak mowie jakoś dziwnie z opóźnieniem wychodzi na obr czyli chyba pójdzie do wymiany ,myślicie ze to przez te kropelki wody wyskakiwał ten błąd

Posted

wszystko juz zostalo napisane ... :wink4:

Posted

czy jak wymienię ten potencjometr to czy będą jakies problemy z adaptacja nowego[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 20:21_________________________________________________spanky idzie jakoś sprawdzić w vagu czy ten potencjometr dobrze działa :przebiegly:[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 23:09_________________________________________________panowie no co jest tyle tysięcy użytkowników tutaj jest i nikt nie umie odpowiedzieć na to pytanie :kwasny:

Posted

nie ...

da sie ... :wink4:

Posted

aha a jak zaloze nowy to czy bedzie trzeba robic jakas adaptacje lub cos w tym stylu

Posted

napisalem ze nie ... [przynjamniej z tego co wiem]