Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podczas gwałtownego przyspieszenia na 3 biegu odcina na chwilę moc i przydusza auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnich 3 dniach miałem 2x taka sama przypadłość. Pierwsza 3 dni temu przy wjeździe na autostradę. Gwałtownie przyspieszyłem na trzecim biegu żeby nabrać prędkości i nagle odcięło moc i przydusilo auto.  Trwało to parę sekund. Puściłem gaz, szarpnęlo i wrócilo do normy. Dziś taki sam był przypadek.

Ktoś wie co może być przyczyną? Gdzie zacząć szukać?

Może ktoś miał taką przypadłość?

Opublikowano

- mala wydajsnosc tandempompy,

- uszczelnienia pompek

jak masz mozliwosc sprawdz na 6 biegu jak sie silnik zachowuje przy bucie i do ilu sie rozbuja

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, moniuh napisał:

- mala wydajsnosc tandempompy,

- uszczelnienia pompek

jak masz mozliwosc sprawdz na 6 biegu jak sie silnik zachowuje przy bucie i do ilu sie rozbuja

Uszczelnienia wymieniałem w poprzednim roku. W tym samym dniu co przydusilo leciałem 200km/h i było ok.

Opublikowano

ok to może masz możliwość zrobienia logów, bo tak to można strzelać lub używać kuli :)

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, moniuh napisał:

ok to może masz możliwość zrobienia logów, bo tak to można strzelać lub używać kuli :)

Kabel właśnie idzie poczta ? Dokładnie które  bloki?

Opublikowano

Kolego zrób komplet, tak jak to jest opisane w temacie diagnostyki. Wtedy specjaliści z forum będą mogli się wypowiedzieć, co dolega.

Opublikowano

Mam podobny problem w swoim BRD, w ostatnim czasie zauważyłem że np przy wyprzedzaniu jak daje gaz w podłoge i czuć to na 4,5 i 6 biegu to przerywa od ok.3tyś obr. Poprzedni właściciel podobno wymieniał pompe tandemową i jakieś uszczelnienia na wtryskach, wiem że pompa w najbliższym czasie jest do roboty bo w filtrze paliwa jest czarno czy to może być przyczyna tego przerywania ? 

Edytowane przez Raf_b7

Opublikowano

Ciekawe czy wszystko było zrobione, ze "sztuką". Wydaje mi się, że jak paliwo wraca z magistrali, może się zabrudzić.

Może jeszcze raz trzeba uszczelnienia zrobić, ale dobrze. U mnie pomogło

Opublikowano
  • Autor

Dziś miałem znowu "przyduszenie" ale podczas spokojniej jazdy w drodze do pracy. Może było z 50km/h. Trwało to z 2 sekundy po czym wszystko wróciło do normy. Zbierać się zbiera dobrze. Nie chce po kolej wymieniać wszystkiego na chybił trafił bo jak wiadomo części niektóre nie są tanie.

Opublikowano
  • Autor

Pytałem się kolegi i powiedział żebym zainteresowal się egr-em bo może nie domykać lub jakoś wężyk podciśnienia. 

Może to być powód?

Opublikowano

czkawka przy lekkim przyspieszaniu zwykle jest od EGR, jest cały temat o tym. jednym pomaga kryza inni pozbywają sie EGR :) w przypadku BRD cieżko kryzę zrobić, ze względu na ruch zaworka.

Opublikowano
  • Autor

No i dzis go przydusiło na amen. Złapał  obroty ponad 1000, zaczeła mrugać kontrolka od świecy, stracil moc. Zgasilem silnik i odpalilem i wszystko ok. Na szybko zrobilem skan bledow silnika i takie cos wyskoczylo

2.jpg

1.jpg

Widziałem że ktos mial podobnie w tym temacie

https://a4-klub.pl/topic/443029-kontrolka-świec/

Ale chyba nadal nie rozwiazane.

Czego sie tyczy ten bład? Co wymienic?

Edytowane przez dszymek

Opublikowano

sprawdz wiazke do czujnika polorzenia walu. bo jest sygnal nie wiarygodny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniony czujnik położenia wału i wszystko wróciło do normy. 

Dzięki za rady ?