Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie tylnych głośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem w swoim aucie. Mianowicie mam w półce z tyłu wmontowane głośniki ale za cholery nie wiem jak je podłączyć ? sprawa wygląda tak, że są poprowadzone kable do kieszeni na radio, ale zrobiona jest jakaś oddzielna kostka, która do niczego nie pasuje ? tą standardową kostkę mam podłączona do radia i grają tylko te standardowe głośniki. Ktoś moz pomóc? W załączniku zdjęcia, jak się sprawa ma. Pozdo :)

IMG_20190402_201217.jpg

IMG_20190402_201250.jpg

Opublikowano

Witam,

Jeżeli chodzi o głośniki z tyłu to fabrycznie nie były doprowadzone do radia.

Głośniki z tyłu były zasilane przez wzmacniacz , który powinien być zamontowany pod tylna półką i to on był podłączony do radia. Przednie głośniki były zasilane z radia , a z tego co widzę to masz radio nie oryginalne i bez adaptera nie będą Tobie grały tylne głośniki na tym radiu tylko właśnie przednie. Pod tym linkiem jest najprostszy adapter https://allegro.pl/oferta/tylne-glosniki-subwoofer-modul-audi-a3-a4-a6-a8-tt-5652244771

sprawdź sobie jakie masz głośniki Bose, Nokia czy Haes i na allegro da rade kupić pod zestaw głośników , które masz radio (marka) wtedy nie ma znaczenia .

Opublikowano
  • Autor

No te głośniki z tyłu nie są fabryczne, poprzedni właściciel mówił że jemu grały, i coś właśnie wspominał o radiu, że on miał chyba JBL albo JVC i mu grały. Ja mam Pionnera. Kable są doprowadzone do radia z przodu. Czyli mam zobaczyć jakiej marki mam głośniki z tyłu i pod nie kupić adapter? 

Opublikowano

Trzeba będzie jeszcze zobaczyć czy głośniki z tyłu są zasilane przez radio czy przez wzmacniacz ori czy jakiś inny. tutaj masz link https://a4-klub.pl/topic/70263-wymiana-radia-na-nie-fabryczne/ przeczytaj uważnie jest tam wszystko napisane akurat tez autor tekstu podłączał radio niefabryczne Pionner.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.04.2019 o 16:29, iMati napisał:

Ja mam Pionnera.

Też mam Pioniera i mi pięknie grają BEZ żadnej przejściówki. Jaki masz model radia? Zrób fotę kostki i przewodów. Może adapter nie jest Ci potrzebny i tylko wydasz niepotrzebnie kasę.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.05.2019 o 17:49, Pablo1809 napisał:

Też mam Pioniera i mi pięknie grają BEZ żadnej przejściówki. Jaki masz model radia? Zrób fotę kostki i przewodów. Może adapter nie jest Ci potrzebny i tylko wydasz niepotrzebnie kasę.

Model to mvh 110ub. Kostka jest taka sama jak we wszystkich radiach Pionner ? tylko, że chodzi o to że mam oddzielną wiązkę puszczoną do tylnych głośników. A kostka w tej wiązce wygląda tak: 

IMG_20190429_180719.jpg

Opublikowano

Zrobiłem fotę jak to wygląda u mnie. Dziala bardzo ładnie :)

Mam Pionieer DEH-2300UB.

Do instalacji fabrycznej podłączyłem wtyczki ISO. Przednie głośniki są podłączone do przewodów białego i białego z czarnym paskiem oraz szarego i szarego z czarnym paskiem. Tył podłączyłem do zielonego/zielony z paskiem i fioletowego/fiolet z paskiem.

GLOSNIKI.jpg