Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Concert II - problem z emulatorem WEFA BT USB AUX Audi A4 B6 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem poniższy emulator WEFA oraz rozdzielacz. Zależało mi na zestawie głośnomówiącym.  

https://allegro.pl/oferta/emulator-bt-usb-3-0-mp3-flac-audi-seat-skoda-vw-7679181671?snapshot=MjAxOS0wNC0wNFQwNjowOTo1Mi44MjVaO2J1eWVyO2UxMDE3ZGQxNTczMjZiNjAxYWQzMWUwMDVlM2EwMjRlZmE5NDM5YjQyNzljZDJlNjFlOGMxOWYxZjY0NzA1NjA%3D

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-audi-20-pin-do-zmieniarki-cyfrowej-7679521096?snapshot=MjAxOS0wNC0wNFQwNjoxMDozMi43NjdaO2J1eWVyOzNhODNlZjUzZWEyZDMyMGZkYjk4ZDc3Yjc2ZWM2OGQyY2MwYjExM2VkNTIyNDgyYmI2NGMwYTU2YTM2MjUxYTk%3D

Zamontowałem i niby działa ale mam trzy problemy:

• radio nie zapala i nie gaśnie automatycznie podczas odpalenia zapłonu. Za każdym razem muszę je włączać i wyłączać co jest dla mnie denerwujące
  • na FIS nie są wyświetlane informacje z radia, nawet podczas wyłączenia zmieniarki i słuchania radia. Wcześniej oczywiście nie było z tym problemów
  • BT, telefon fajnie i szybko się łączy z emulatorem, jakość muzyki bardzo dobra, ale problem mam z zestawem głośnomówiącym. Otóż działa, lecz podczas rozmowy są cykliczne głośne zakłócenia (co ok. 2s słyszę niepożądany dźwięk z głośnika) Mikrofon przetestuje dopiero dzisiaj gdyż montowałem wczoraj w nocy.

Ktoś ma jakieś pomysły? Zastanawiam się czy aby na pewno masa z radia jest ok, spróbuje podłączyć jeszcze w inne miejsce ale wątpię aby coś to dało. Gdzie mógł zostać popełniony błąd przy podłączeniu tak prostego zestawu? Ktoś się z tym spotkał? W radiu są trzy gniazda, do górnego został podpięty rozdzielacz (największe wejście), do dwóch pozostałych standard. Do rozdzielacza podpiełem emulator i zostałą chyba kostka. 

Opublikowano

Pierwsze dwa problemy, masz problem z Can'em, szukaj w tym rozgałęźniku lub w or wtyczce. W rozgałęźniku to środkowa niebieska wtyczka :)