Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Telewizory, sprzęt AGD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Jeżeli ktoś poszukuje sprzętów AGD RTV ( NIE laptopów i smartfonów ) to służę pomocą. Możecie pytać , postaram się doradzić ... w szczególności z Telewizorami :) 

Opublikowano

Cześć :)

To ja mam pytanie.. rozglądam się za czymś w przekątnych 42-50" ze wskazaniem na 42" do sypialni. Telewizor byłby prawdopodobnie sprzężony z dekoderem nc+

Szukać czegoś nowego.. w cenie do 2500PLN, czy szukać używanej plazmy ? :)

https://www.olx.pl/oferta/telewizor-3d-panasonic-tx-p55vt50e-stan-bdb-CID99-IDiEPzl.html#c81e4818ff

Opublikowano
  • Autor

do 2500 możesz bardzo zaszaleć. po 1 plazma, która pokazałeś ma spokojnie 5-7 lat , więc jakim cudem ma przepracowaną tylko 1 godzinę ? Może tak jak z 15 letnimi autami z przebiegiem 140 tyś :D
minusy plazmy :
1. krótka gwarancja ( nie producenta tylko sprzedawcy ) 
2. emituje ciepło 
3. pobiera dużo prądu 
4. po dłuższym użytkowaniu podczas oglądania filmu np. na netflixie możesz zobaczyć lekko białą wypaloną plamkę w górnym prawym roku np. TVP1
5. To Tylko FULL HD , gdzie teraz cały netflix masz w 4K , chodzi o zagęszczenie pikseli , jeżeli taka kropka Ci się wypali to w FULLHD będzie widoczna, w 4k nie będzie bo jest 4 razy mniejsza 

plusy 
Co do nowego TV to jest to najlepsza opcja. 
Matryca 42 cale jest już rzadkością, producenci wybierają 43 następnie 49 i 50 
Co do TV to skupię się na dwóch... SONY i S@msung 
1 49xe7005 sony OBRAZ kosmos , niestety słabszy internet 
2. 49nu7452 - rozsądny wybór, ładnie można go ustawić , internet działa szybko bo pracuje na TIZENIE ( wyłącznościowy system samsunga ) 
3, UE49NU8042T  wyższa klasa , niż powyżej , większa paleta barw, i matryca tzw SETKA , która na papierze powinna lepiej wyświetlać dynamiczny obraz .
Co do rozmiarów 43 to nie dostaniesz klasy tzw ( LEPSZEJ , PREMIUM itp) producenci nie idą w tak małe matryce 
Więc , jeżeli sypialnia to może też być 43 samaung 43NU7xxx ( x to obojętnie numeracja sklepu itp ) cena około 1400-1600 , ale z kolorów nie wyciśniesz już tak wyraźnego obrazu 

Edytowane przez loki166

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam chce kupić telewizor 55 cali proszę o poradę co wybrać

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, barca8585 napisał:

witam chce kupić telewizor 55 cali proszę o poradę co wybrać

Za mało szczegółów, abym mógł Ci coś doradzić ? 

Są tv do 2 k i są do 20k ...

Opublikowano

no tak jakies 4-5 tys max

Opublikowano
  • Autor

W tej cenie to KD55XF8505 wysokie odświeżanie, szybko internet (android) dobry procesor, czyli naturalny obraz , kolory .

Albo oled z LG OLED55B8

Opublikowano

to proste pytanie co lepsze 1 czy 2 

Opublikowano
W dniu 3.05.2019 o 21:46, loki166 napisał:

W tej cenie to KD55XF8505 wysokie odświeżanie, szybko internet (android) dobry procesor, czyli naturalny obraz , kolory .

Albo oled z LG OLED55B8

Do 5k można kupić Sony xf9005 co będzie zdecydowanie lepszym wyborem niż. Xf8505. 

Opublikowano

Oba telewizory są dobre. Wybierz ten, który będzie Ci bardziej odpowiadał. 

Opublikowano

a jak mówicie jest sens brać oleda

Opublikowano

Kupiłem LG OLED55B8 i jestem bardzo zadowolony, przesiadłem sie z 8-letniej plazmy panasonica, ta wiec polecam

Opublikowano
  • Autor

55xf9 też fajny telewizor, w porównaniu do 55xf85 będzie jaśniejszy. Nie pamiętam na 100% ale chyba 9 ma podświetlenie płytkowe (nie jak większość krawędziowe)  dlatego kupując serię 9 trzeba dobrze przejrzeć matrycę bo często podświetlenie jest nierówne tylko nie pamiętam czy w serii 90 czy 93.

Oled czerń idealna ?

Opublikowano

rozumiem ale oled to tylko dobra czerń czy coś jeszcze?

Opublikowano

I wypalenia jak się patrzy jak się źle trafi ? Już za dużo tego widziałem żeby to był przypadek(nie mówię tu nic o sklepach).

Ja się zastanawiam na jednym z ostatnich dobrych LCD - Samsung 55nu8002. Ale czekam aż mój obecny zdechnie ^^ 

Opublikowano
  • Autor

Oled ma matrycę, którą nożna "czyścić" ale jak wiele razy to nie wiem ?

Samsung 8 seria na prawdę fajny sprzęt. Zdecydowanie w swojej cenie najlepszy

Opublikowano

dalej nie wiem co kupic ?

Opublikowano
  • Autor

Chcesz , aby w portfelu został tysiąc gratis ? Jeżeli tak to kup 55nu800x Samsunga, jeżeli nie potrzebnych Ci ten tysiąc to kup oleda Lg, ale nie oczekuje 5 razy lepszego obrazu w oledzie...3-5 % myślę , że max ? 

Opublikowano

ok dzieki?

Opublikowano
13 godzin temu, loki166 napisał:

Oled ma matrycę, którą nożna "czyścić" ale jak wiele razy to nie wiem ?

Samsung 8 seria na prawdę fajny sprzęt. Zdecydowanie w swojej cenie najlepszy

W normalnym domowym użyciu oleda nie ma problemy z wypaleniami, robi sie problem gdy np na lotnisku cala dobe wyswietla sie statyczna plansza z rozkladem lotów. Chyba, że w domy grasz całymi dniami w jedną grę i posiada ona jakieś stałe elementy wyświetlane na ekranie.