Drennei Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam. Zamierzam wymienić sprężyny z przodu i z tyłu co wiąże się z duża ilością odkręconych śrub zawieszanie. Jak to mam skręcić? Gdy auto jest w powietrzu? czy może lekko skręcić opuścić na koła i dopiero wtedy wszystko dokręcić?
Zweglacz Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Skręć "palcami" w powietrzu, opuść i dokręć tak jak ma być
tass Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opcja nr 2, z tym że na kołach skręcasz tam gdzie jest tuleja metal-gumowa (czy z olejem), sworznie można poskręcać gdy auto jest na podnośniku.
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Z przodu do wymiany sprężyn wystarczy wykręcić 2 śruby zawieszenia:jedna długa od górnych wachaczy , druga dolne mocowanie amora i 3 śruby w komorze silnika , z tyłu odkręcałem końcówki stabilizatora i chyba amor na dole ścisnąłem sprężynę i wyjąłem
Drennei Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 No dobra a przyszły mi 4 sprężyny 2 dłuższe 2 krótsze. 2 długie na przód 2 krótsze na tył. Do tego tam gdzie jest gęściej zwojów daje na doł? dobrze mysle?
Drennei Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Oraz jeszcze jedno pytanko. Zawieszenie 1be czyli seryjnie -20 czy jak dam spręzyne -25 a amorek zostawię stary nic się temu nie stanie? słyszałem coś ze max -30 może byc
greg2505 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 6 godzin temu, Drennei napisał: Oraz jeszcze jedno pytanko. Zawieszenie 1be czyli seryjnie -20 czy jak dam spręzyne -25 a amorek zostawię stary nic się temu nie stanie? słyszałem coś ze max -30 może byc Nic się nie stanie
Drennei Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Co jeszcze warto zmienić podczas tej operacji? Jakieś odbojniki? Tuleje koncowka drążka?
greg2505 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Drennei napisał: Co jeszcze warto zmienić podczas tej operacji? Jakieś odbojniki? Tuleje koncowka drążka? Z przodu odboje i górne poduchy amora , gorne wachacze sprawdź w jakim stanie bo to się wiąże z demontażem amora, reszta niezależna , co ma luzy do wymiany
Rekomendowane odpowiedzi