Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b7 wymiana spreżyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam wymienić sprężyny z przodu i z tyłu co wiąże się z duża ilością odkręconych śrub zawieszanie. Jak to mam skręcić? Gdy auto jest w powietrzu? czy może lekko skręcić opuścić na koła i dopiero wtedy wszystko dokręcić? 

Opublikowano

Skręć "palcami" w powietrzu, opuść i dokręć tak jak ma być

Opublikowano

Opcja nr 2,  z tym że na kołach skręcasz tam gdzie jest tuleja metal-gumowa (czy z olejem), sworznie można  poskręcać gdy auto jest na podnośniku.

Opublikowano

Z przodu do wymiany sprężyn wystarczy wykręcić 2 śruby zawieszenia:jedna długa od górnych wachaczy , druga  dolne mocowanie amora i 3 śruby w komorze silnika , z tyłu odkręcałem końcówki stabilizatora i  chyba amor na dole ścisnąłem sprężynę i wyjąłem

Opublikowano
  • Autor

No dobra a przyszły mi 4 sprężyny 2 dłuższe 2 krótsze. 2 długie na przód 2 krótsze na tył. Do tego tam gdzie jest gęściej zwojów daje na doł? dobrze mysle? 

Opublikowano
  • Autor

Oraz jeszcze jedno pytanko. Zawieszenie 1be czyli seryjnie -20 czy jak dam spręzyne -25 a amorek zostawię stary nic się temu nie stanie? słyszałem coś ze max -30 może byc 

Opublikowano
6 godzin temu, Drennei napisał:

Oraz jeszcze jedno pytanko. Zawieszenie 1be czyli seryjnie -20 czy jak dam spręzyne -25 a amorek zostawię stary nic się temu nie stanie? słyszałem coś ze max -30 może byc 

Nic się nie stanie

Opublikowano
  • Autor

Co jeszcze warto zmienić podczas tej operacji? Jakieś odbojniki? Tuleje koncowka drążka?

Opublikowano
2 godziny temu, Drennei napisał:

Co jeszcze warto zmienić podczas tej operacji? Jakieś odbojniki? Tuleje koncowka drążka?

Z przodu odboje i górne poduchy amora , gorne wachacze sprawdź w jakim stanie bo to się wiąże z demontażem amora, reszta niezależna , co ma luzy do wymiany