Jac Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Muszę odkręcić obudowę stacyjki pod kierownicą Audi A4 B6. Można to zrobić tylko za pomocą nietypowego wkrętaka/śrubokręta: długi, cienki, z gwiazdką na końcu (coś jak końcówka ampula). Nie mam takiego narzędzia i zastanawiam się jak i gdzie szukać czegoś takiego. Powiedzcie jeśli wiecie, gdzie można szukać takich wkrętaków, czy może mają tego typu narzędzia jakąś specjalną nazwę czy oznaczenie?
Jac Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Opublikowano 13 Marca 2009 Dzięki panowie. Nie znalazłem nigdzie tak długiego wkrętaka. Kupiłem nawet 2 torxy T8 w castoramie, jeden grubszy, drugi cieńszy, ale każdemu z nich brakuje minimalnie, bo pewnie z 0,5 cm, żeby dosięgnąć do śruby. Przerąbane ogólnie !!! W nowej obudowie, na którą chcę wymienić jest już śruba z gwiazdką zamiast tego ampula i do tego z 1-2 cm krótszy otwór, także gwiazdkowym wkrętakiem z tej samej serii i o tej samej długości co torx sięgam do śruby bez problemu.
truckmaniac Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Ja kupiłem coś takiego: http://www.beta-tools.com/pl/prodotti/catalogoPopup.do?path=/cms-web/upl/img/resize/prodotti2/pl/97TTX.jpg
Jac Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Opublikowano 14 Marca 2009 Dzięki !!! Udało się w małym sklepiku z narzędziami, także odkręciłem w końcu. Pozdrawiam
ShatyMK Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Torx T8 to jakiś opętany temat, nigdzie tego rozmiaru nie idzie dostać. Dziś chciałem zmienić kierę, kupiłem już SPLINE M12 ale nie przewidziałem że nie odkręcę tego badziewia pod stacyjką. Żaden imbus się nie wpasował, a mam ich bardzo dużo
Rekomendowane odpowiedzi