Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylna lampa - światło z opóźnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Temat chyba prosty ale drażniący.

Od jakiegos czasu kiedy przekręcam kluczyk w zapłon pojawia sie na fisie komunikat spalonej zarówki w tylnej prawej lampie.

Niby nic dziwnego, ale po chwili komunikat gaśnie i wszystko działa.

Zdecydowałem sie wymienić zarówkę. Po wyjęciu lampy, dostaniu się do odsłoniętych zarówek i próbie jej wymiany okazało się, ze nowa żarówka reaguje dokładnie tak samo.

Wkładam - nie świeci a po ok 3 sekundach zaczyna świecić. Sprawdziłem tak ze 3 żarówki i efekt ten sam. Znaczyloby ze z nimi wszystko ok.

Muszę jeszcze to sprawdzić ale wydaję mi się, że sygnalizacja spalonej zarówki pojawia sie zaraz po właczeniu zakłonu, a gasnie kilka sekund po przełaczeniu włacznika w pozycję świateł mijania.

Jakieś pomysły?

Opublikowano

jak tylko  w jednaj lampie  tak masz  to może na początek zacząć od podstaw czyli czyszczenia styków w kostce i mocowani żarówek wszystkich w danej  lampie .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety, dalej kupa. A tak naprawdę do pogłębiło się bo ani od razy ani po chwili komunikat nie gaśnie a światła nie ma.

Na szybko poradziłem sobie z tym najprosciej jak potrafiłem. Zapożyczyłem zasilanie z drugiej lampy. Światła działaja ale oczywiscie na FIS błąd, nie moze być inaczej.

Kiedy rozebrałem lewy boczek moim oczom ukazał się (prawdopodobnie) moduł haka. I to właśnie wychodzący z niego kabel zasilania do prawej lamby pozbawiony był napięcia. VAG pokazuje 00985 - Right Tail Light (M2); 57-00 Electric Circuit Failure.

Tak sobie rozmyślam, że jesli odciąłem przedów zasilajacy przy module i podłaczyłem go z takim samym przewodem drugiej lampy i wszystko funkcjonuje to chyba w stykach, kostkach i samej lampie wszystko jest w porządku. dobrze muslę? Brakuje napięcia na przewodzie wychodzacym z modułu do lampy.

Jakies podpowiedzi?