Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem - trzęsąca buda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Przeczytałem już dość tematów więc napiszę...

Otóż mam problem cholera wie jakiej maści. Pacjent A4 b8 avant quattro 2.0tfsi cdnc 2009 r manual . 360tyś km nalatane. 1l oleju na 10 tyś km wziął.

Wymienione 4 wtryski, 4 cewki, filtr paliwa w baku wraz z pompą (musiałem nową, bo ułamałem jak głupi "króciec" od wężyka na wierzchu),  teraz wymieniłem poduszkę pod skrzynią, rozrząd 20 tyś km temu wymieniony całkowicie, filtry oleje itp 2 tyś km temu. Sprężanie 10/9,5.  Nie jestem jakimś wielkim mechanikiem i radzę się innych ale staram się wyeliminować podpowiedziane rzeczy. Z tego co dawałem podpiąć pod kompa to niby błędów żadnych nie ma.

Przy odpalaniu jest "walnięcie", auto zejdzie na niższe obroty i zaczynają się wibracje całego auta. Obroty są niższe niż były przed objawami - schodzi teraz do 700. 3 mechaników - 3 wersje, układ paliwowy - filtr, pompa w baku, wtryski nowe - 1 wtrysk był tylko trochę walnięty dając na test ale jak już rozebrane to wymieniłem 4, poduszka pod skrzynią wymieniona i pozostaje dwumas - droga zabawa więc na chybi trafił nie będę wymieniał, bo jak dla mnie i dwóch innych mechaników nie pasują niskie obroty.

Nie pasuje mi osobiście dźwięk z pompy wysokiego ciśnienia, metaliczny odgłos jakby (?). Wymieniać na chybi trafił też droga sprawa. 

Ktoś coś? Wstawiam film gdyby coś miał pomóc. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poradziłeś sobie z tematem?

Obstawiam niestety że masz taką zabawę jak ja, czyli generalka silnika, odbieram samochód w przyszłym tygodniu i liczę że skończy się gehenna z dziwnymi zachowaniami, duszeniem się i trzęsieniem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.09.2019 o 12:05, MatteoAlessandro napisał:

Poradziłeś sobie z tematem?

Obstawiam niestety że masz taką zabawę jak ja, czyli generalka silnika, odbieram samochód w przyszłym tygodniu i liczę że skończy się gehenna z dziwnymi zachowaniami, duszeniem się i trzęsieniem.

Nie liczyłbym na to, aczkolwiek u ciebie może to faktycznie pomóc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Informacyjnie zostawiam info, że po 4 miesiącach walki wczoraj odebrałem samochód i wygląda na to po 2 tygodniach testów przez serwis, który robił naprawę, że wszystko jest ok.

Zrobiłem generalkę silnika, ale kluczem było bardzo dokładne wyszlifowanie i spasowanie wymienianych elementów, brzmi niby logicznie ale co i jak dokładnie zrobić wyszło po wielu próbach i masie czasu.

Po szczegóły i ew naprawę odsyłam do Quattro Service Warszawa bo po mojej sztuce już wiedzą co i jak robić żeby działało.