Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

lampy przednie polift Valeo - Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chcę wymienić lampy (ze względu na uszkodzone obie) w swoim Audi z wersji przedliftowej na polift ori valeo, pytanie czy oprócz rezania nadkola i przewodów coś jeszcze powinno mnie interesować poza znalezieniem dobrych lamp? co powiecie o tych? 

Lampa-lampy-Audi-a4-b5-s4-lift-lewa-praw
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 950 zł - Lampa lampy Audi a4 b5 s4 lift lewa prawa xenon (8064700717). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano

Witam Kolegę, sam w b5 ale po lifcie zakładałem xenon. Poza tym że przy xenonie powinny być spryski i system poziomowania to na 99 procent jakich lamp byś nie kupił wypadało by zrobić regenerację odbłyśnika i czyszczenie szkła lampy od środka. Ogólnie sporo z tym roboty a jak wspomniałeś na dzień dobry czeka Cię rezanie błotnika i kostek do podłączenia. 

Jednakże po takiej operacji jazda jesienią i zimą będzie naprawdę fajna, bo dobrze oświetlona droga to bezpieczeństwo do tego oczy się tak nie męczą. Ogólnie same plusy.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, maciejhildek1982 napisał:

Witam Kolegę, sam w b5 ale po lifcie zakładałem xenon. Poza tym że przy xenonie powinny być spryski i system poziomowania to na 99 procent jakich lamp byś nie kupił wypadało by zrobić regenerację odbłyśnika i czyszczenie szkła lampy od środka. Ogólnie sporo z tym roboty a jak wspomniałeś na dzień dobry czeka Cię rezanie błotnika i kostek do podłączenia. 

Jednakże po takiej operacji jazda jesienią i zimą będzie naprawdę fajna, bo dobrze oświetlona droga to bezpieczeństwo do tego oczy się tak nie męczą. Ogólnie same plusy.

Pozdrawiam

rozumiem, a orientujesz się jaki koszt takiej regeneracji?, zderzak i tak mam do wymiany i planowałem tez poliftowy ze spryskami i halogenami dać.

Opublikowano

Jest na forum kilka osób, które regenerują lampy bądź wstawiają inne soczewki, poszperaj trochę na forum to znajdziesz. 

Opublikowano

Kup zwykłe lampy z polifta na H7 zamiast ksenonów i wyślij je do kogoś z forum na przeróbkę. Soczewka Hella Intemo zrobi dużo lepszą robotę niż ori. Będziesz miał idealne odbłyśniki, zregenerowane klosze itp.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Randor napisał:

Kup zwykłe lampy z polifta na H7 zamiast ksenonów i wyślij je do kogoś z forum na przeróbkę. Soczewka Hella Intemo zrobi dużo lepszą robotę niż ori. Będziesz miał idealne odbłyśniki, zregenerowane klosze itp.

też jest pomysł, potrzebuję to dość pilnie bo nie wypada jeździć z niesprawnymi ?

i tak koszty zapewne nie będą niższe niż 1000zł, ale chyba warto? niż wymieniać  na przedliftowe tak jak do tej pory miałem?

Opublikowano

Nie baw sie ani w przedlifty ani w ori ksenon z polifta. Kupuj jak już pisałem zwykłe polifty w ładnym stanie i wysyłaj na przeróbkę. Odezwij się do Gwerty z forum to Ci wszystko wytłumaczy i poda ceny.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Randor napisał:

Nie baw sie ani w przedlifty ani w ori ksenon z polifta. Kupuj jak już pisałem zwykłe polifty w ładnym stanie i wysyłaj na przeróbkę. Odezwij się do Gwerty z forum to Ci wszystko wytłumaczy i poda ceny.

Ale i tak muszę mieć spryski tak?

Jakby ktoś miał do sprzedania jakiekolwiek części związane z wym ianą lamp i zderzaka z halogenami i spryskami polift to pisać ?

Opublikowano
  • Autor

a może po prostu wystarczą zwykłe poliftowe lampy? nie xenony?

Opublikowano

Spryski to zależy od rejonu kraju. U mnie nikt na to nie patarzy. Czy ksenon to jest dobry wybór zależy od Ciebie i Twoich oczekiwań. Dala mnie bezpieceństwo jest warte każdego grosza. Sam autem nie jeżdżę. Dodam, ze sam jestem przed przeróbką. Mam teraz pilniejsze wydatki związane z autem. Jeśli kupisz zwykłe lampy z dobrymi kloszami i odbłyśnikami to dadzą radę.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Randor napisał:

Spryski to zależy od rejonu kraju. U mnie nikt na to nie patarzy. Czy ksenon to jest dobry wybór zależy od Ciebie i Twoich oczekiwań. Dala mnie bezpieceństwo jest warte każdego grosza. Sam autem nie jeżdżę. Dodam, ze sam jestem przed przeróbką. Mam teraz pilniejsze wydatki związane z autem. Jeśli kupisz zwykłe lampy z dobrymi kloszami i odbłyśnikami to dadzą radę.

Tak jak mówisz, na pewno ksenony dają więcej światła, to duża zaleta i daltego też na 90% jestem na nie zdecydowany, ale póki co za mało siedzę w temacie ?

Czytałem też, że te spryskiwacze do ksenonów to właśnie  trochę taki pic na wodę, w nowych autach moc i "jasność" jest niższa bodajże zamiast 3200lm jest 2000lm i moc zamiast 35W jest 25W ie nie montują sprysków fabrycznie, ale gdzie by nie czytać to wszędzie piszą inaczej ?

Opublikowano

Są chyba imitacje sprysków. Tak samo jak samopoziomowania. Grunt to dbać o czystość kloszy i nie oślepiać innych.

Edytowane przez Randor