Korzeń Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Witam Raz na kilka dni bez różnicy na porę dnia, trasę, miasto prędkość pojawia mi się ikonka o kończących się klockach hamulcowych. Aby komunikat zniknął wystarczy wyłączyć i włączyć zapłon. Auto oczywiście hamuje rewelacyjnie. Vag niestety nic nie pokazuje. Dodam tylko, że miesiąc temu wymieniałem wszystkie tarcze i klocki (ATE) Odpowietrzyłem też układ hamulcowy i zalałem nowy płyn. Wszystko zgodnie z instrukcją Sam naprawiam... Poziom płynu hamulcowego zawiera się miedzy minimum a maksimum w zbiorniczku. Za parę będę zmieniał koła. Obejrzę czujniki-spinki może coś tu nie tak? Jakieś pomysły?
GRazny Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 mogło się przetrzeć i czasem zwiera... do końca jazdy błąd zostaje a po ponownym uruchomieniu jest bez błędu do kolejnego zwarcia...
Korzeń Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Może się któryś kabelek przetarł. Z jednej strony wchodzi do spinki z klocka a gdzie idzie w drugą stronę?
GRazny Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 zewrzyj i pojeździj... jeśli się nie powtórzy to znaczy że coś z kabelkiem w klocku..
Korzeń Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 jezeli wogole ustanie to po 100-150km powinno byc ok.
Recommended Posts