August 9, 20197 yr Cześć. Posiadam problem z pętla masy. Kupiłem radio z androidem do audi a4 b7. Radio gra super. Mam system bose. Jednak jest problem w głośnikach pojawiają się zakłócenia. Kiedy włączę światla mijania w głośnikach pojawia się buczenie. Kupiłem w internecie filtr pętli masy. Działa super po wpięciu go w instalację między przewody sygnałowe biegnące do wzmacniacza bose buczenie ustaje. Jednak razem z buczeniem dużo na jakości traci także dźwięk. Bardzo obcięte zostały basy. Jak mogę temu zaradzić? Jeśli podam masę prosto z akumulatora na radio i na wzmacniacz a nie z obiegu auta wyeliminuje problem? Może polecicie jakieś filtry pętli masy które nie zabijają tak bardzo jakości?
August 10, 20197 yr Filtr przeciwzakłóceniowy filtr pętli masy RCA 5703284133 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 18,52 zł - Filtr przeciwzakłóceniowy filtr pętli masy... Coś takiego kupiłem.
August 10, 20196 yr Nie wiem jaką budowę ma ustrojstwo, które zakupiłeś, czy jego budowa oparta jest o transformatory separujące czy np. kondensatory, w każdym razie wypróbuj to: Filtr przeciwzakłóceniowy RCA separator pętli HGLI 4909107228 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 40 zł - Filtr przeciwzakłóceniowy RCA separator pętli HGLI (4909107228). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo... miałem i nie narzekałem. Albo zbyt głuchy jestem bym usłyszał różnicę. Wypróbuj... najwyżej odeślesz. Jego budowa oparta jest o transformatory separujące. Potrzebujesz dwóch sztuk. Swoją drogą - chińczyki wciąż tak cicho grają na wyjściu liniowym (cinch)? Edited August 10, 20196 yr by BeyerBrown
August 10, 20196 yr Wiesz co kiedy podłączyłem radio u siebie grało naprawdę cicho i byłem tym lekko zdziwiony że na max głośności jest tak cicho. I tak samo nie było prawie wcale basu za to okropne buczenie. W momencie kiedy ściągnąłem aplikacje power amp sytuacja się zmieniła mogłem zdecydowanie podbić dźwięk - w końcu było głośno no i bass wyregulowalem i było ok. Na seryjnej aplikacji nie mam nawet opcji żeby zwiększyć bass śmiech na sali... a co do tego filtra który ja mam no to dosłownie wycina mi jakieś pasmo i nie mam wcale bassu totalne zero... Jednym słowem masakra. Mógłbyś mi powiedzieć w jakich okolicznościach używałeś tego sprzętu? Był u Ciebie faktycznie wyczuwalny bass ? Miałeś system bose i też miałeś takie problemy z zakłóceniami? Też miałeś androida chińskiego?
August 16, 20196 yr Jak chcesz mieć głośno to puść sygnał do wzmacniacza BOSE z wyjść głośnikowych chińskiego radia, KONIECZNIE je przy tym odseparowując tymi filtrami (transformatorami) do których link podesłałem wyżej. Jeśli tego nie zrobisz to usmażysz końcówkę mocy w radiu. Zapewniam Cię, że basu nie wycinają te filtry, wczoraj sprawdzałem - wszystko na 0 ustawione, loudness off, EQ off ?
August 30, 20196 yr Czy te filtry zlikwidują mi też zagłuszenia w głośnikach podczas załączonych kierunkowskazów, pracy przepustnicy kol.ssącego, wycieraczek? Obecnie podczas pracy któreś z tych rzeczy słyszę lekkie szumy lub ciche buczenie w głośnikach ? Na oryginalnym RNS-D tego nie ma...