Marcin_G Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Witam ostatnio zauważyłem w okolicach turbiny znaczna ilość oleju. Umyłem silnik przejechałem kilkaset kilometrów i w jednym miejscu sie po ci. Czy to może oznaczać ze trzeba sie szykować do wymiany poniżej zdjecie
kkt Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Witam. Poci sie z zaworu egr, obok jest przepustnica. Rozbiez je i umyj w srodku. Zajrzyj tez do elektroniki ponieważ tam też nie raz dostaje sie olej. Przy okazji czyszczenia mozesz wymienić oringi.
Marcin_G Opublikowano 2 Września 2019 Autor Opublikowano 2 Września 2019 Egr podobno miał być zaslepinny. Wiec myślałem że to raczej turbo
kkt Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 W dolocie zawsze bedzie olej na ściankach węży przez odmę. Jak turbo bedzie puszczalo olej to bedzie on w intercoolerze. Jezeli egr jest zaślepiony to od strony spalin - z boku.
Marcin_G Opublikowano 2 Września 2019 Autor Opublikowano 2 Września 2019 3 godziny temu, kkt napisał: W dolocie zawsze bedzie olej na ściankach węży przez odmę. Jak turbo bedzie puszczalo olej to bedzie on w intercoolerze. Jezeli egr jest zaślepiony to od strony spalin - z boku. Czyli rozumiem, że mimo zaślepienia trzeba przeczyścić wymienić oringi i powinno być ok?
Rekomendowane odpowiedzi