Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opis pinów w sterowniku czujników cofania B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam opisu pinów w sterowniku tylnego PDC w B7 Avant. Szukam alternatywnego plusa po wrzuceniu wstecznego do kamerki cofania, bo plus z żarówki się coś gryzie z kamerką jak auto pracuje. Znajdę w wiązce do sterownika go?, bo coś go musi pobudzać. Chyba, że jakoś po can?

Opublikowano

W B7 niestety po can. 

W B6 plus był brany z czujnika świateł cofania. 

Opublikowano
  • Autor

Kurczę, bo jakoś plus z kabla żarówki gryzie mi się z kamerą cofania nie wiem dlaczego..  Z autem i czujnikami brak problemów jakichkolwiek. A ktoś ma może pomysł jak to rozgryźć? Za jakiś czas bede miał adapter can, to może on będzie dawał sygnał do radia ale chciałem już teraz z niej korzystać, bo oglądanie na zgaszonym samochodzie, to mało fascynująca rzecz :D

Opublikowano

Dołóż przekaźnik podłączony do żarówki wstecznego, który będzie podawał plus do kamerki. ,

A plus prosto z bezpiecznika znajdziesz przy parktroniku. 

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano
  • Autor

W sensie, że żarówka by dawała wzbudzenie przekaźnika a miałbym za to alternatywnego plusa? Najpierw w sumie mogę sprawdzić prowizorycznie czy w ogole inny plus da radę choć jak na złość czujniki mi się zbuntowały bo piszczą non stop i muszę sprawdzić błędy. A na jakim to przekaźniku zrobić? ilu musi być pinowy

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz. 

Przekaźnik jakikolwiek na 12V.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze coś nie mogę się połączyć z 76 kanałem żeby sprawdzić. Czasem piszczy całkiem inaczej a dziś tak jakby widziało przeszkodę i dlugi pisk i na chwile przerywany jakby nagle sie oddaliła i znów pisk i tak wariuje. Chyba sterownik bym odrzucił, bo pewnie by w ogole nie działało albo coś innego, choć dziwi mnie brak możliwości połączenia z nimi. 

Opublikowano
  • Autor

Udało się ogarnąć kamerkę cofania, żeby pracowała na działającym silniku. Próbowałem pierw z jednym przekaźnikiem i nie chciało to pracować. Chyba jakiś trefny był, na drugim po podłączeniu 4 pinów ożyło i wszystko chodzi.