Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja nie reaguje na panel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi a4b5 z96roku i mam problem z klimatyzacją wymienione mam prawie wszystko kompresor osuszacz składkach chłodnice wszystkie czujniki a panel nie chce reagować na śnieżek i nie zatańczą klimy po zmostkowaniu przy przekaźniku Klima normalnie odpala i działa ale muszę mieć dodatkowy przełącznik czego nie chce mial ktos moze taki problem ze panel nie zatańczą tylko klimy ?

W panelu wszystko dziala prucz wlasnie klimy

Edytowane przez Alvarin

Opublikowano

Sprawdź błędy vagiem albo wejdź w tym serwisowy kilatronika i podaj kody błędów z kanału 1c 

Opublikowano
  • Autor

6.1 , 15.7, 22.1, 50.3 

Opublikowano

06.1 (G110) czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa, *06.1 (zobacz
poniżej)
06.2 Czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągłe zwarcie, zobacz 06.1

15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana (norma w tych autach, żeby to naprawić trzeba pruć całą deskę rozdzielczą)

20.1 Złe napięcie kompresora klimatyzacji - ciągle, *20.1 (zobacz poniżej)
20.3 Złe napięcie kompresora klimatyzacji - sporadycznie

50.3 nie ma takiego błędu wg. rozpiski błędów klimatronika B5.

Może masz zimne luty w panelu? Od kiedy masz problem z klimą?

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, 

jesli chodzi w tym o czujnik przy chłodnicy to mam nowy wraz z chlodnica 

Auto kupilem juz z wadliwe klimatyzacja kompresor zataryu chlodnica zapchana przewody tak samo dlatego wszystko wymienilem plukanie ukladu tez 

Edytowane przez Alvarin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Autko masz z 96r a panel masz z pierwszego lifta (97-99). Najwięcej problemów z klimą (nastawy klap i załączanie kompresora) jest po wymianie panelu przez poprzedniego właściciela albo z powodu zimnych lutów które są ich bolączką. Nie jestem pewny ale chyba pinout obu tych sterowników jest inny i masz problemy. Pinout klimatronika z II lifta jest na pewno inny, tego to akurat jestem pewny.

Możesz zmienić kodowanie na 00043 i zrobić adaptację* ale nie wiem czy to coś da... jak dla mnie wątpliwa sprawa, ale możesz spróbować.

* Klimatronik ustawiasz na Auto, wchodzisz w sterownik klimy, skasuj błędy, potem wybierasz Coding, wpisujesz te które podałem czyli 00043 a potem w Basic Settings grupa 001 - czekasz aż klapy przejadą od krańcówki do krańcówki, jak zobaczysz zero w każdej pozycji to wychodzisz z BS i sprawdzasz błędy.

Jeśli nadal są to musisz wymienić panel na ten który powinien być w tym autku z tego rocznika. Powinieneś mieć sterownik z wklęsłymi przyciskami o numerze 8D0 820 043 H, po wymianie oczywiście zmieniasz kodowanie jeśli jest inne i przeprowadzasz adaptację - nastawy podstawowe klap.

Dobrze że wrzuciłeś filmik bo tak to bym główkował jak Ci pomóc, a w pierwszym poście napisałeś który rocznik. Kodowanie jakie podałem wyżej jest dla diesla. Uzupełnij profil, przyda się w przyszłości jakbyś zakładał jakiś temat z jakimś problemem.

Edytowane przez Hezen