Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Top tether w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przejrzałam kilka tematów i nic...czy orientujecie się jak wygląda montaż top tether (kotwica) w audi a4b8 allroad z 2011? Sprawdziłam po nr vin i ten egzemplarz owego mocowania nie ma. A czy się da, trzeba sprawdzić. Pojadę, sprawdzę. Ale sprawa jest dla mnie ważna, więc chciałabym wiedzieć wcześniej...Czy ktoś montował uchwyt to tether w tym aucie? Jest na niego miejsce? W audi a4b8 quattro s-line z 2011 miałam specjalne mieejsca z tyłu siedzenia do przymocowania śruby i uchwytu. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 26.09.2019 o 18:54, rahimologika napisał:

Witam! Przejrzałam kilka tematów i nic...czy orientujecie się jak wygląda montaż top tether (kotwica) w audi a4b8 allroad z 2011? Sprawdziłam po nr vin i ten egzemplarz owego mocowania nie ma. A czy się da, trzeba sprawdzić. Pojadę, sprawdzę. Ale sprawa jest dla mnie ważna, więc chciałabym wiedzieć wcześniej...Czy ktoś montował uchwyt to tether w tym aucie? Jest na niego miejsce? W audi a4b8 quattro s-line z 2011 miałam specjalne mieejsca z tyłu siedzenia do przymocowania śruby i uchwytu. 

I jak poradziłaś sobie z tym uchwytem?

Opublikowano
  • Autor

W moim poprzednim aucie, obecnym i innych, które oglądałam, były fabrycznie zamontowane miejsca do toptether/półki/rolety. Sprawdzajac po nr VIN, pokazywało że auta nie mają fabrycznego top tether, ale mimo to wszystkie miały przygotowane miejsce. Te plastiki prostokątne z dwoma śrubami. Zamówiłam w aso metalowe ucho (cena w aso audi ok.100zł ale musiałabym czekać  8dni, cena w aso volkswagen to 80zł i było na drugi dzień). Ono ma wybity numer 8K988...(na tej kartce jest). Najlepiej podczas zamawiania zacząć od tego numeru żeby sprzedawca w ogóle zobaczył o co chodzi.;)  Trzeba też zwrócić czy ma być prawe czy lewe (moje z tym numerem jest prawe). Odkręcasz śruby, zdejmujesz plastik, montujesz ucho i już. Można sobie zamówić dodatkowo nową osłonę (stary plastik na ucho nie wejdzie), ale dla mnie był to zbędny koszt - mocowanie jest schowane za roletą i siatką. Dodam, że to ucho można zamontować pośrodku lub za siedzeniem pasażera. Za kierowcą w większości przypadków nie było miejsca do mocowania top tether, a jeśli już było, to takiego na 1 śrubę. Mocowanie jest oryginalne i zgodne z instrukcją auta. 

Opisałam wszystko dokładnie, aby komuś się w przyszłości przydało. ;)

a4-1971.png

72402654_438321226794290_1724038733478494208_n.jpg

safe_image.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś przerabiał wycinanie tyłu tapicerki kanapy po lewej stronie pod mocowanie top tether?

Pod tapicerką w tym miejscu nie można wyczuć ewentualnego miejsca do wycięcia tapicerki pod mocowanie top tether.

Czy ktoś w takiej kanapie już montował lewy top tether? 

top tether left.jpg

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam. Kolego jak poradziłeś sb z owym mocowaniem w w tylnym oparciu kanapy za kierowcą?