GRUDA520 Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Witam. Przykra akcja przeskoczyl rozrząd i teraz nie bardzo wiem jak ustawić. Wrzucam fotki. Chodzi mi o koło pasowe. 1 niebieska kropka to 0 na kole zamachowym. Druga niebieska kropka to kreska na kole zamachowym. A pomarańczowe to znak na kole pasowym Mam wątpliwości ponieważ kreska na kole zamachowym to też Gmp 2 cyl Założony nowy pasek pompa napinacz.
ziolek335 Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Kolego ściągnij pokrywę zaworów i ustaw pierwszy tłok w pozycji martwej. Wałek rozrządu na zamknięte zawory czyli krzywki w pozycji "V". Złóż wszystko na znaki, ręcznie zrób osiem obrotów wałem i zrobione
GRUDA520 Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 Pozycja martwa czyli gmp Krzywki w pozycji v. Matko boska. Amator później skręci to do kupy??? "
ziolek335 Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Dasz rade. Krzywki na pierwszym tłoku ustaw tak żeby obydwa zawory były zamknięte i tłok ma być w pozycji martwej czyli max góra.
GRUDA520 Opublikowano 28 Września 2019 Autor Opublikowano 28 Września 2019 Dobra zawory ustawiłem jak mówiłeś teraz nw jak dół. Patrz 1 zdj które dodałem. Punkt drugi niebieski i pomarańczowy to Gmp. Niebieski zagrywa się z kreska na kole zamachowym. Zas pomarańczowy już nie.
ziolek335 Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Jeżeli ustawiłeś dobrze tłok i góre tak jak pisałem i wysłałem na zdjęciach to wszystko powinno się zgrać. Może dół Ci nie wyszedł, nie wiem. Ustaw wszystko na fabrycznych znakach. 8 obrotów tak jak pisałem wcześniej. Możesz później sprawdzić ustawienie tłoka względem krzywek. Musi działać
GRUDA520 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 Góra jest git. Powtarzam Ci kolego 8 obr. Wszystko się zagrywa. Nie wiem czy koło pasowe dobrze siadlo. To przy chlodnicy. Niebieski i pomarańczowy punkt to Gmp. Niebieski zagrywa się z kreska. Pomarańczowy z niczy. Mówię o kole zamachowym. To koło co rozrusznik nim kre i.
GRUDA520 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 Kolego nie pomagasz. Hmmm jak to wytłumaczyć. 1 Odkrecilem świece. 2wlozylem cieniutki śrubokręt w dziurkę. 3.krecilem kołem. 5 bieg. 4.miedzy 2 niebieskim punktem a pomarańczowym (nie wi3m czy widzisz to) tłok ani drgnie (Góra dół) Pytanie teraz do ciebie. Niebieski czy pomarańczowy
ziolek335 Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Kręcisz kołem pasowym 8 obrotów. Jaki piąty bieg??? Pomarańczowy masz tam fabryczny znacznik. Jeżeli tłok stoi to coś zj**...
Rekomendowane odpowiedzi