Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zła naprawa przez warsztat z oc sprawcy co robic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo zgodziłem sie na naprawe bezgotowkowa i oddalem auto na warsztat wspołpracujący z ubezpieczalnia Warta i wczoraj odebrałem auto ale nie za badzo podoba mi sie naprawa do naprawy bylo błotnik zderzak przedni spoiler przedni i reflektor i jest zrobiona fuszerka bo błotnik i zderzak rozni sie kolorem a reflektor ma pare w srodku i nie ma mozliwosci regulacji wysokosci a wczesniej byla i reflektor jest firmy djauto (chyba) a wczesniej był zamontowany valeo jestem pierwszy raz w takiej sutuacji prosze o pomoc

20190930_142855.jpg

Edytowane przez mister920

Opublikowano

Gdybyś pokusił się o przeczytanie kilku tematów o szkodach (choćby na tym forum), to wiedziałbyś, jakie Ci przysługują prawa, jak walczyć z ubezpieczycielem o wyższe odszkodowanie i dlaczego nie należy godzić się na zlecenie naprawy w warsztacie partnerskim ubezpieczyciela. Taki warsztat wykonuje usługi zgodnie z zakresem uszkodzeń i technologią napraw wskazaną w kosztorysie likwidatora szkody, a ten już z założenia jest oszukańczy (zaniżona stawka rbg, tanie zamienniki części, naliczone rabaty i upusty), więc to nie interes poszkodowanego, a partnera biznesowego (ubezpieczyciela) jest dla nich ważny. Obecnie możesz jedynie napisać skargę do ubezpieczyciela i reklamację do warsztatu, wskazując, że zastosowanie zamiennika bez funkcji regulacji nie spełnia wymogu przywrócenia do stanu sprzed zaistnienia szkody (niewłaściwy reflektor), a jakość samej usługi urąga wszelkim wyobrażeniom o profesjonalizmie zatrudnionych w warsztacie "fachowców".  

Z przedstawionego zdjęcia wynika, że błotnik powinien być zakwalifikowany do wymiany, a nie naprawy, Zderzak miał pewnie ułamane zaczepy i także powinien być wymieniony. Uszkodzenia wskazują, że ucierpiało także plastikowe nadkole we wnęce błotnika i wzmocnienia zderzaka. O tym, że przy uszkodzeniach zderzaków zawsze należy je zdejmować do oględzin, też pewnie byś się dowiedział, gdybyś zaczął lekturę likwidacji szkód, przed podjęciem decyzji o naprawie w warsztacie partnerskim ubezpieczyciela.   

Edytowane przez hak64