Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podlaczenie się pod Czujnik zamknięcia drzwi/lampy podsufitki -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie: czy ktoś z szanownych kolegów podpowie mi gdzie mogę podpiąć się pod czujkę zamykania drzwi/centralny zamek? 

Tj. Po otwarciu z pilota auta zapalają się lampy podsufitki, tak samo po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi. 

Chcialem podłączyć u siebie oświetlenie przestrzeni nóg, schowków i dekorów bocznych drzwi (oświetlenie klamek) / zrealizowałem za pomocą stabilizatora napięcia opartego na układzie regulatora napięcia SMPS (można pokusić się o liniowy  stabilizator napięcia np 7805 1.5A wystarczy spokojnie - z tym, ze ten drugi może troszke się grzać) oraz podłączonej, pociętej bezpośrednio pod niego listwy LED z niebieskimi diodami SMD „5050” zalanej silikonem (bez silikonu w dekorach swieci nierówno „kwadracikami” - jesli jest ktoś zainteresowany - piszcie, to opisze potrzebne elementy i montaz.

Rozwiązanie pierwsze jakie chciałem zrealizować to czujniki ruchu na prostych układzikach również robionych samemu  ze wzmacniaczami rocznicowymi z diodami LED iR Na wyjściu oraz fotodiodach jako odbiorniki (czujnik przerwania wiązki) - jednak zrezygnowałem z tego ze wzgledu ja zbyt duzy nakład pracy, gdyż wiem, ze można to zrobić duzo prościej: podłączyć się wyjściem stabilizatora/LEDami pod czujkę otwarcia drzwi) / czy coś podobnego tak, by ledy zapalały się jedynie przy otwartych drzwiach - fajnie by było, gdyby osobno dla każdych drzwi była  jedna listwa boczna i oświetlenia nóg, ale równie zadowolony będę jak będzie się zapalać/gasić  po otwarciu/zamknięciu drzwi, oraz z pilota. 

Jak zrealizowane jest oświetlenie wraz z czujnikami w b6 2001 sedan? 

Myslalem tez, by podpiąć się pod lampki bagażnika (zrobiłem sobie na 4 matrycach 4x LED SMD5050 biały, zimny zamiast dwóch lamp / te wymontowalem i podpiąłem się pod złącze  kabelkami z pinami wyjętymi z jakiejś starej wiązki radia - działa. 

Tak samo można zrobić podpinając się pod podsufitke, ale wolałbym nie prowadzić tyle kabla z samej góry - może posiada ktoś schemat jak idą te przewody? 

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie wyważaj otwartych drzwi.

Moduł komfortu, Wymieniasz dokładasz kabelki, które i tak zrobiłeś. kodujesz i masz nogi podświetlone. każde drzwi/stopy masz wtedy z osobna.
Listwy-dekory masz osobny wątek ze zdjęciami i opisami jak to zrobić.
Podświetlenie progów bierzesz albo z modułu komfortu albo z lampki czerwonej drzwi. Albo jeszcze podłączasz się poprzez zwykłą diodę i przekaźnik NC do CLH
Wszystko jest na forum....czytaj czytaj czytaj!

Edytowane przez GreGoriO