Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaczepienie o kraweznik na prostym odcinku drogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  jadac 60 km/h  troszke  mi kolo zlapalo kraweznika na  prostej drodze   troszke obdarlo alusa zapiszczalo  i odesszlo od kraweznika, :mellow:   prosze osoby znajace sie na temacie  o porade   czy cos robic z tym?  czy   moglo sie cokolwiek stac?   prowadzi sie prosto:mellow:

Proszę o pomoc poniewaz martwie sie czy cos moglo sie stac np  skrzywic  czy cos

Przejmowac sie czy nie?  :smutas:

Edytowane przez audi moja niunia

Opublikowano

Chcesz mieć spokój podjedź do wulkanizatora niech obejrzy oponę i puści Ci koło na wyważarce to będziesz widział czy i jak jest skrzywione.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, maciejhildek1982 napisał:

Chcesz mieć spokój podjedź do wulkanizatora niech obejrzy oponę i puści Ci koło na wyważarce to będziesz widział czy i jak jest skrzywione.

Wiesz co ze na oponie nawet  praktycznie sladu nie ma

delikatnie chycilo kraweznika tak  powoli  przez wiekszosc obwodu kola  ryske  zrobilo i w jednym miejscu male zadarcie    zapiszczalo  troszke i wtedy sie odsunelo

kolo mnie nie martwi tylko zawieszenie przekladnia kierownicza itd:smutas:

Opublikowano
  • Autor

to nie bylo uderzenie tylko tak sie przysuswalo stopniowo  nagle zapiszczalo troszke i sie odsunelo...kierownicy praktycznie nie trzymalem wtedy 

Opublikowano

No to do mechanika albo na stację diagnostyczną na szarpaki, na stacji zapłacisz za szarpaki pewnie 20 zł a spokój ducha najważniejszy.

Opublikowano
  • Autor

alusy  16 opony  205/60  takze elastyczne wszytsko

kole  oponie itd napewno nic sie nie stalo nie ma opcji.... tylko sie martwie o zawieszenie i przekladnie kierownicza

Opublikowano

Jak troszkę się znasz sprawdź sam, zdejmij koło, obejrzyj wszystko i tyle, raczej nic się nie stało. Jeśli nie to szarpaki wszystko zweryfikują.

Auto jedzie prosto? Nie ciągnie w żadną stronę. Żadnych dziwnych dźwięków przy skręcaniu lewo/prawo?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, maciejhildek1982 napisał:

Jak troszkę się znasz sprawdź sam, zdejmij koło, obejrzyj wszystko i tyle, raczej nic się nie stało. Jeśli nie to szarpaki wszystko zweryfikują.

Auto jedzie prosto? Nie ciągnie w żadną stronę. Żadnych dziwnych dźwięków przy skręcaniu lewo/prawo?

tak   wszystko jest tak jak bylo prosciutko i jest cissza

znam,  siciagajac kolo nic sie nie dowiem,  ale skoro bokiem lataja na suchym i auto  takie obciazenia wytrzymuje  to takie cos to chyba nic takiego

Opublikowano

No to nie ma co świrować, przy okazji podjechać na szarpak i tyle. Tak jak pisałem dla spokoju swojego. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Opublikowano
  • Autor

a  co mi szarpak pokaze?:smiley:   wzajemnie:smiley:

Opublikowano
5 minut temu, audi moja niunia napisał:

a  co mi szarpak pokaze?:smiley:   wzajemnie:smiley:

wszystko pokaże.
Nic się nie stało.
ale podjedź i już sprawdzisz przy okazji zawieszenie itd.

Opublikowano

Sprawdzisz sobie czy nie ma nadmiernego luzu na zawiasach i na końcówce drążka. Kumaty diagnosta wie jak sprawdzić wielowahacz.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, coal napisał:

wszystko pokaże.
Nic się nie stało.
ale podjedź i już sprawdzisz przy okazji zawieszenie itd.

dzieki za dobre slowo.:smiley:.mowisz ze to nic takiego?moge byc spokojny?  tez mi sie tak wydaje ze nic sie nie powinno stac..   droga prosta  60km /h po prostu kolo bylo blisko kraweznika     i tak  powoli zaczaczalo sie ocierac w pewnym momencie tak zapiszczalo i odbilo

opony  dosc takie no  wysokie bo profil 60   wiec to tez    troche   jakby zlagdzilo

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, maciejhildek1982 napisał:

Sprawdzisz sobie czy nie ma nadmiernego luzu na zawiasach i na końcówce drążka. Kumaty diagnosta wie jak sprawdzić wielowahacz.

zawieszenie cale sprawdzane    ze 2 msc temu:smiley:

Opublikowano
  • Autor

dawno temu tez raz  tak  na lekkim zakrecie  mi zlapaplo kraweznika    tylko ze przy nieco ponad 40  i odbilo i nic sie nie stalo geomteria ok wszystko ok

a na zakrecie jednak gorzej troche dla auta

to bylo na 15  195/65

Opublikowano

Watpliwa sprawa ze przy takiej predkosci cos moglo sie stac, kierownica jest prosto, nie sciaga, opon nie scina, jak tak jest to niczego wiecej nie wymyslisz, to szukanie dziury w calym. 

Opublikowano
  • Autor

Bylem dzisiaj  na stacji   diagnostycznej i gosc  sprawdził  mi tak  na  szybko sama zbieznosc wjeżdżając  na takie  plyty

Zbieznosc  zgadza sie z tym  co mam na kartce z wcześniejszego  pomiaru calej geometrii  

Skoro zbieżności nie  ruszylo     to pochylenia  wyprzedzenia itd  tez nie  powinno co nie?  Jak uważacie? 

Opublikowano
  • Autor

ref

Opublikowano

Twoja niunia ma się dobrze .Jechałeś spokojnie koło dotknęło krawężnika a nie uderzyło.  Pomalujesz felgę i zapomnisz o sprawie. Mechanicznie ok.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.11.2019 o 23:43, dekiel 13 napisał:

Twoja niunia ma się dobrze .Jechałeś spokojnie koło dotknęło krawężnika a nie uderzyło.  Pomalujesz felgę i zapomnisz o sprawie. Mechanicznie ok.

dzieki:smiley: