Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy zwykłe a ksenon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moje zapytanie czy warto wymienić z zwykłych na ksenony ? jaki koszt takiej zmiany ? 

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam

Opublikowano

Czy warto wszystko zależy jakie pobudki Tobą kierują. Czy tylko wygląd lampy czy jakość światła. 

Koszt lamp sądzę ok 800-1500 zł w zależności jaki stan. Ale jeżeli nie chcesz stracić dowodu i nie mieć problemów przy przeglądzie to musisz mieć:

- spryskiwacze lamp: czyli dochodzi do wymiany zderzak + zbiornik płynu + osprzęt do tego

- układ samopoziomowania: modul+ czujniki na wahaczu przednim i tylnym. 

No i oczywiście z tym wiąże się dość sporo pracy by to wszystko podłączyć. A zatem cały mod jest dość drogi. 

Innym sposobem na Xenon jest włożenie jednych lamp które nie potrzebują ani spryskiwaczy ani samopoziomowania czyli osram xenarc - niestety nie są już dostępne w sprzedaży. 

Jeżeli chodzi tylko o pobudki wyglądowe to możesz szukać bihalogenu na soczewce (możesz podejrzeć w moim wątku jak to będzie wyglądać - aktualnie kolega z forum kończy je składać dla mnie) ale... Musisz wiedzieć, że każda ingerencja w źródło światła pozbawia lampę homologacji tak samo jak zastosowanie nieodpowiedniego źródła światła jak np. Hid czy LED

Pozdrawiam,

Darek

Opublikowano

jeśli chodzi o jakość światła, ja cenię sobie xenon i gdybym zmieniał auto to jest jedno z podstawowych wymagań. Jeśli wiesz, że masz pewne auto i będziesz je trzymał długo ja bym się zdecydował. Kwestia kosztów to zależy kto Ci to będzie robił i w jakiej cenie wyłapiesz potrzebne części

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje Panowie, przemyśle sobie to wszystko i będę działał. Cenie sobie wygląd jak i światło które daje. Pozdrawiam Patryk