Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z diagnostyka vcds radia concert 2+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zmienilem radio z symphony II na Concert 2+, kable w kostce poprzekladalem zgodnie ze schematem (zalaczony pod postem), wszystko ladnie smiga, gra az milo, niestety potrzebuje zakodowac info o radiu na fisie oraz Bose na starcie. Podczas wchodzenia w radio na vcdsie pojawia sie na radiu napis DIAG, po czym znika , znow sie odpala i tak kilka razy po czym wywala blad na vcdsie i wywala mnie z zakladki radio. Ktos moze spotkal sie kiedys z takim przypadkiem?

B94BB565-AC16-4448-95AA-B761A5443FA0.png

Opublikowano

Skoro pojawia się napis diag tzn. że linia K jest podłączona ok ale błędy podczas połączenia są ,w ustawieniach portu com zmniejsz opóźnienia z domyślnych 16ms do 1 ms,i zobacz czy połączy.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, pila24 napisał:

Skoro pojawia się napis diag tzn. że linia K jest podłączona ok ale błędy podczas połączenia są ,w ustawieniach portu com zmniejsz opóźnienia z domyślnych 16ms do 1 ms,i zobacz czy połączy.

u mnie ustawienia wygladaja tak :

jedyne co zmieniamem to kW delay, mozna zbic do 10, wtedy radio szalalo jeszcze bardziej, gdzies wyczytalem o podobnym (lecz nie identycznym) problemie, i pisali ze niby potrzeba nowsza wersje vcdsa i lepszy kabel

401B5055-B5DA-4EBE-AE2B-D2563A60007E.png

tak to wyglada u mnie

Edytowane przez komzuald
dodanie linku yt z moim problemem

Opublikowano

Ustawienie portu com w Windowsie a nie programie,nie wiem czy na wirtualnej maszynie zadziała wszystko jak trzeba.

Vcds lite 1.2 i najtańszy kabel kkl ogarnia to bez problemu.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, pila24 napisał:

Ustawienie portu com w Windowsie a nie programie,u widzę ze masz makówkę a nie windę. Poszukaj tam ustawień wirtualnego portu com

no wlasnie juz od dawna nie uzywam windowsa wiec nawet nie wiem gdzie co sie ustawia, i teraz nie wiem czy szukac tych ustawien na macu, na winie czy w ustawieniach virtualboxa, ide szukac :)

Opublikowano
Teraz, komzuald napisał:

no wlasnie juz od dawna nie uzywam windowsa wiec nawet nie wiem gdzie co sie ustawia, i teraz nie wiem czy szukac tych ustawien na macu, na winie czy w ustawieniach virtualboxa, ide szukac :)

Szukaj w na odpalonym Windowsie,potrzebujesz menadżera urządzeń. W nim odnajdź port com kabla i tam ustaw.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, pila24 napisał:

Szukaj w na odpalonym Windowsie,potrzebujesz menadżera urządzeń. W nim odnajdź port com kabla i tam ustaw.

jest tylko to, chyba ze musi byc aktualnie podlaczony kabel to obd aby go tam w ogole wykrylo

image.jpg

Opublikowano

Port com pojawi się po podłączeniu kabla,ale z czego kojarzę to nie musi być wpięty do obd. Nie wiem czy na wirtualnej maszynie z Windows zadziała jak trzeba.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

ogarniete, zmienilem opoznienie portu usb do 8 i juz mnie nie wywala z radia( ale co dziwne teraz nie dziala np kierownica, ale to pozniej wroce do starych ustawien), ale dalej mam problem z zakodowaniem aby przy wlaczeniu radia pisalo BOSE, i wyswietlanie stacji na fisie

Opublikowano

Licznik adaptacje

Cytat

Kanał 62 (wyświetlane informacje)
+01 - Radio (extra)
+02 - Telefon (extra)
+04 - Nawigacja (More Features)
+08 - Telematics (extra)
+16 – Zestaw wskaźników (tylko jeśli drugi zestaw wskaźników montowany)