Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t przy porannym rozruchu dymi na niebiesko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam borykam się z takim problemem iż mierzona była kompresja wszystko jest w porządku głowica  po kompletnym remoncie uszczelniacze i tym podobne założyłem Turbo po regeneracji z wersji Bex 190 koni i na początku wszystko było w porządku lecz zacząłem sprawdzać wszystko po kolei w białe Medor od od turbiny do ICE Bogo tam Moim zdaniem za duża ilość oleju nie są tylko takie powierzchowne naloty i teraz wziąłem wziąłem Tip do turbo zdjalem zeby sprawdzić wirnik i Zrobiłem foto luz osiowy nie występuje tylko promieniowy około 2 mm na oko moze lekko mniej,  wydaje mi sie po zdj ze to wina Turbo i rano puszcza olej w wydech i go spala oraz ze ociera wirnik o obudowę bo wygląda jak wytarty,  dodam ze auto nie dymi podczas dynamicznej jazdy i ma moc,  nie ma tez problemów z dopalaniem,  czy ktos jest w stanie ocenić czy turbo jest do wymiany?  Jesli tak to ktos moze polecić firmę np z Lublina ktora regeneruje turbiny

20191208_134923.jpg

20191208_134927.jpg

20191208_134732.jpg

Edytowane przez VPLD

Opublikowano

Jeśli wirnik trze o obudowę turbina złom albo źle wykonana regeneracja.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiek czy trze dlatego wklejam foto i opisuje objawy

Opublikowano

chwyć za wirnik jeśli ma luz góra dół i możesz go unieść na tyle że zaprze się o muszle to turbo kaput.

Opublikowano
  • Autor

z tego co widze po zdjeciu to zdecydowanie da sie przytulic wirnik do muszli wiadac ze dotyka na foto

Opublikowano
  • Autor

tylko ze luzu osiowego nie ma wogole, auto nie dymi przy ostrym przegonieniu

Opublikowano

dymu nie ma bo kat zatrzymuje ,a rano dymi bo olej który spłynie z turbo zapala sie w kacie. Sprawdź tak jak napisałem jak wirnik zaprze się o muszle to turbo kaput.

Opublikowano
  • Autor

tzn nie mam katalizatora wyciety jest , a co z tym brakiem luzu osiowego? bedzie na poprzecznym dymilo? wyciscilem dolot przejechalem 100 km i jest tam w dolocie troche oleju 

Opublikowano

może inaczej jak miałeś zdjęty dolot do turbo i chwyciłeś za wirnik pracował na boki czy wzdłuż czyli przód tył ?

Opublikowano
  • Autor

pracowal tylko gora doł na boki 

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

turbina śmieć widać obtarcia w muszli i luz taki jak w hip hopie :decayed: ta turbina jest prosto po regeneracji ?

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

Nie,  byla kupiona po regeneracji ktos na niej chwile jeździł bo dol sie skonczyl w 1.8t,  a ta myślę ze lata juz hmm z 50 tys,  bylo widac ze po regeneracji nowa sztanga westgate bez luzow,  wirnik bez nagaru,  myślisz ze taki luz bedzie powodował brak dymienia podczas ostrej jazdy a rano jak odpale na zimnym,  na poczatku nic po 3 min zaczyna dymic na niebiesko lekko po lekkiej przygazowce sytuacja znika,  bralem pod uwagę tez pierścienie ale świece nie sa wogole okopcone na czarno

20191206_190326.jpg

Edytowane przez VPLD

Opublikowano
  • Autor

Co sie lepiej opłaca?  Szukaj drugiej?  Czy ta oddać do regeneracji? ?  Czyli co jak jest zimna to puszcza olej w wydech? 

Edytowane przez VPLD

Opublikowano

obstawiam że non stop puszcza taki luz jest niedopuszczalny

Opublikowano
  • Autor

Nie  puszcza cały czas bo sprawdzał em to przeganiajac ostro auto z każdego biegu,  no i na bagnecie nie obserwuje dużych strat,  dolot do iceka jest wilgotny 

Opublikowano
Spoiler

puszcza non stop tylko auto przepala to

Opublikowano
  • Autor

No moze i tak ale nie widzę na cieplym wogole nawet najmniejszej chmury olejowej za mna