Kevirek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Witam, Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy (chyba mam). Podczas odczytu bledow pojawia mi sie blad staly dotyczacy zwarcia w instalacji podgrzewania oparcia fotela. Napisalem "chyba" poniewaz tylek mi grzeje po zalaczeniu podgrzewania, co nie zmienia faktu ze komputer ciagle wykrywa zwarcie. Moze ktos ma dla mnie jakas rade od czego zaczac, bezpiecznik, kable pod siedzeniem, czy zostaje juz tylko pruc fotel. Raczej wole uniknac samozaplonu podczas jazdy. I prosze sie nie smiac bo znajomemu d*pa sie na autostradzie zapalila xD 1
black_edition Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) tu chodzi o oparcie ze uszkodzone moze byc ale trzeba zdejmować tapicerkę Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez black_edition
Kevirek Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Opublikowano 3 Lutego 2020 Kurna to slabo. Poko dziala to nie bede ruszal, bo prucie to mnie slabo urzadza. Najwyzej sie zapale na autostradzie xD
ekskul Opublikowano 19 Września 2020 Opublikowano 19 Września 2020 Siema, i ruszyło cos u ciebie w tym temacie? Ja mam ten sam problem, d*pa grzeje plecy nie, błąd taki sam
black_edition Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Gdyby ktoś miał nadal problem z grzaniem foteli w B9 , ze nie grzeje np, oparcie lub siedzisko lub wszystko to uszkodzone są maty grzewcze ( idą w ślady Opla) . Pozostaje tylko wymiana. Jak najbardziej wykonuje takie nowe . Niestety nie posiadam szablonu /starych mat grzewczych bo zapomniałem zrobić Ale jak ktoś wyśle to zrobię tak jak fabryczne Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez black_edition
waldi33b Opublikowano Czwartek o 14:50 Opublikowano Czwartek o 14:50 W dniu 31.08.2021 o 21:08, black_edition napisał(a): Gdyby ktoś miał nadal problem z grzaniem foteli w B9 , ze nie grzeje np, oparcie lub siedzisko lub wszystko to uszkodzone są maty grzewcze ( idą w ślady Opla) . Pozostaje tylko wymiana. Jak najbardziej wykonuje takie nowe . Niestety nie posiadam szablonu /starych mat grzewczych bo zapomniałem zrobić Ale jak ktoś wyśle to zrobię tak jak fabryczne Ja mam problem z rozładowaniem akumulatora audi a4 b9 z 2018r komputer pokazał kod B14E115 Podgrzewane oparcie, lewe przednie , obwód otwarty / zwarcie do B+ -Stale Po skasowaniu błędu i nie włączenia ogrzewania kierowcy komputer nie pokazuje błędu , jak włączę podgrzewanie wyskakuje błąd co może być?
black_edition Opublikowano Sobota o 15:27 Opublikowano Sobota o 15:27 W dniu 2.01.2025 o 15:50, waldi33b napisał(a): Ja mam problem z rozładowaniem akumulatora audi a4 b9 z 2018r komputer pokazał kod B14E115 Podgrzewane oparcie, lewe przednie , obwód otwarty / zwarcie do B+ -Stale Po skasowaniu błędu i nie włączenia ogrzewania kierowcy komputer nie pokazuje błędu , jak włączę podgrzewanie wyskakuje błąd co może być? Mata grzewcza uszkodzona . Co prawda uszkodzone maty grzewcze nie są problemem rozładowania akumulatora. Sterownik wykrywa błąd dlatego, że wypuszcza napięcie i tym sposobem testuje czy mata grzewcza jest dobra .
waldi33b Opublikowano wczoraj o 17:09 Opublikowano wczoraj o 17:09 W dniu 4.01.2025 o 16:27, black_edition napisał(a): Mata grzewcza uszkodzona . Co prawda uszkodzone maty grzewcze nie są problemem rozładowania akumulatora. Sterownik wykrywa błąd dlatego, że wypuszcza napięcie i tym sposobem testuje czy mata grzewcza jest dobra . Czyli mogę tak rozumieć, jak nie będę włączał ogrzewania siedzenia kierowcy, komputer auta nie wykryje błędu i nie będzie pobierał 0,34 A-0,35A prądu , bo tak jest, przez usunięcie błędu komputerem jest czysto zmierzyłem miernikiem na postoju kluczyk zabrany do domu po wyciszeniu auta po 10 minutach było 0,00-0,01A poboru czyli jest bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi