Jump to content
IGNORED

Sensor Airbag - czy potrzebna wymiana?

Recommended Posts

Posted

Znowu zwracam się z prośbą o pomoc... Jak wiadomo, mam auto po wypadku. ROzebrałem można powiedzieć już pół auta, strzeliły obie poduszki. WIem już, że nie będę wkładał na pewno poduszki pasażera i zmieniał pasa bezpieczeństwa, który normalnie funkcjonuje, ale nabój wystrzelił. Jeżeli zostanie mi pieniędzy na naprawę, to włożę poduszkę kierowcy. Tu pojawia się mój problem - póki auto jest w częściach, to muszę wiedzieć, czy potrzeba wymienić sensor Airbag, by komputer nie wykazywał błędów poduszki? Wiem, że pasażerską można wyłączyć, ale chciałbym wiedzieć, czy jeśli wstawię z powrotem sensor który posiadam, to komputer cały czas będzie zapisywał błędy? Może można to jakoś wyłączyć... Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.:)

Guest spedyt
Posted
WIem już, że nie będę wkładał na pewno poduszki pasażera i zmieniał pasa bezpieczeństwa...Jeżeli zostanie mi pieniędzy na naprawę, to włożę poduszkę kierowcy...

Niezła kombinacja, mam nadzieje że auto nie będzie stało na giełdzie za miesiąc z napisem bezwypadkowe :evil:

Posted

Nie bój się, nie jestem handlarzem, tylko po prostu mam ograniczony budżet. Nawet gdyby auto miało iść na sprzedaż, to nigdy nie napisałbym, ze bezwypadkowe i że ma obie poduszki. Ja tylko proszę o radę i pozdrawiam;)

Posted

Trzeba zrobic reset komputera od poduszek lub wymienic na nowy,bo inaczej bedzie sie swiecic kontrolka.