wowiii Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam kupiłem używane audi A4 z 2016 roku. Auto posiada jakąś wadę prawdopodobnie ładowarki indukcyjnej. Po uruchomieniu zapłonu często pojawia się komunikat o treści "Nie można ładować urządzenia, gdyż w uchwycie ładującym jest obcy przedmiot / The device cannot be charged as there is another object in the charging cradle". Polski komunikat nie wskazuje bezpośrednio na ładowarkę indukcyjna jednak angielski tak. Komunikat pojawią się w około 80% uruchomienia samochodu jednak nie wiem czy to zależy od trybu menu, które jest aktualnie wyświetlane czy po prostu czasami jest OK. Telefon odłożony na ładowarkę ładuję się prawidłowo. Przy leżącym w ładowarce telefonie ten komunikat pojawią się także. Czy ktoś spotkał się z podobnym komunikatem? Jak myślicie co jest źródłem tego komunikatu. Pozdrawiam Paweł
PIXI Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 A czy telefon nie jest w jakimś "etui" lub czy nie ma przyklejonej blaszki do uchwytu magnetycznego? Miałem podobny problem u siebie...
wowiii Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam. Telefon jest w etui. Ale komunikat pojawia się niezależnie czy telefon jest w pojeździe czy nie.
bar72 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) witam miałem taki komunikat za każdym razem jak wkładałem telefon w miejsce ładowania , telefon bez etui czysto w miejscu ładowania , zgłoszony problem na gwarancji w ASO wymiana na nowy i jest ok Edytowane 4 Stycznia 2020 przez bar72
Rekomendowane odpowiedzi