Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Półosie tylne quattro 1.8t a4b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje pomocy w sprawie tylnych polosi do mojej a4b6 1.8t. Mam luzy na tylnych polosiach i nie wiem co mam robić, nowe kosztują sporo ponad 2500tys za sztukę, nie ukrywam że nie uśmiecha mi się tyle dac, i rozważalem kupno używanych, Ale nigdzie nie ma takich jak potrzebuje. Numer polosi "
8e0581203J albo R na końcu" a jedynie jakie znalazłem to na końcu było "s" i okazuje się że mają większy "kosz" który nie wchodzi do mojego tylnego mostu i są na śruby 12 A nie 10 jak moje. I ostatecznie chyba do regeneracji, tylko że na razie nie umiem nigdzie znaleźć kogoś kto by się za to zabrał. Pytanie do was co byście zrobili, albo może macie jakiegoś fachowca? 

Z góry Dziękuję!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukalbym ori używanych. Ostatnio przez to przechodziłem ale z przednimi bo mi się rozsypały wewnetrzne przeguby. Kupiłem nowe całe półosie jakiejś angielskiej firmy zamiennik po 400 za szt .dobre opinie miały i nie wracały na reklamację ale ja wsadzilem  i przy 140 biły  że tel na szybie wypadał z uchwytu. 

Znalazłem na olx używek po 150 za szt i na razie jeżdżę i jest spokój. 

Odradzam zamienników 

Opublikowano
W dniu 17.01.2020 o 13:19, Quattro96 napisał:

co byście zrobili,

najtaniej i najpewniej wymieniłbym oba przeguby bo to raczej na nich są luzy no chyba że jest luz pomiędzy półosią a przegubem (na wieloklinie) to wtedy nie ma wyjścia...

tutaj kolega  Emejcz napisał  jaki przegub wewnetrzny może pasować a z zewnetrznym ( 8E0 498 099 A ) nie powinno być problemu z dostępem  -->