Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o pomoc. Klapy nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że jak przejechałem się autem po miesiącu czasu ( stało u mechanika ) zaczęły się straszne problemy z parowaniem szyb. Po podłączeniu vaga wyskoczyło 8 błędów w klimatyzacji. Po wykasowaniu i adaptacji zostały 3. 2 z nich to błędy silników przy wiatraku za schowkiem. A 1 o silniku z lewej strony ( sterowanie temperaturą strona kierowcy) To  te 2 były winowajcą zaparowanych szyb. Rozebrałem slinki psiknłem sprayem do elektroniki petoncjometr i dołożyłem nowego smaru stary usuwając. Po adaptacji błędy tych silników się nie pojawiły a szyby nie parują. 

Został jeden błąd :

01841 czyli silnik po stronie kierowcy (G220)

Silnik również wyciągnąłem ( bardzo cięzka sprawa dla mnie swoją drogą ) powtórzyłem procedurę czyszczenia. Złożyłem wszystko do kupy robię adaptacje i obserwuje co się dzieje : cięgno, które prowadzi od silnika do klapy robi pełny zakres obrotów w tą i z powrotem chyba dwa razy a następnie staje w miejscu i już w ogóle się nie rusza przy włączonej klimatyzacji czego efektem jest u mnie lodowate powietrze a po stronie pasażera leci normalne ciepłe. Błędu nie da się skasować. Bardzo proszę o pomoc mocno się dzisiaj namęczyłem z tym ładne parę godzin a efekt marny bo marznę zimą :) Jeżeli ktoś spotkał się z takim przypadkiem to proszę o pomoc. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Edytowane przez Maciek9119

Opublikowano

Jak czyszczenie nie pomogło to musisz wymienić cały silniczek lub potencjometr i bedzie ok

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, greg2505 napisał:

Jak czyszczenie nie pomogło to musisz wymienić cały silniczek lub potencjometr i bedzie ok

Wymieniłem potencjometr z innego silnika po prostu je przemienilem i tej potencjometr chodzi normalnie w innym silniczku. Czy jak przełoże ślinik również to też będzie pasował?

Opublikowano
3 godziny temu, Maciek9119 napisał:

Wymieniłem potencjometr z innego silnika po prostu je przemienilem i tej potencjometr chodzi normalnie w innym silniczku. Czy jak przełoże ślinik również to też będzie pasował?

Tam padają potencjometry ,a nie silniczki ,ale pasował będzie 

Opublikowano
  • Autor

No to ja już sam nie wiem. Wziąłem potencjometr ze sprawnego silniczka. A ten z lewego przełożyłem do dawcy i dawca hula aż miło ;) Już pomyślałem może, że źle to złożyłem ale sam nie wiem. Ma ktoś schemat w jakiej pozycji ma wyglądać to ramię, które prowadzi od silniczka do klapy? Czy nie da się tego źle założyć? Kurcze nie chciałbym się poddać przy takiej z pozoru prostej sprawie.

Opublikowano

Jak da się wykasować błedy to zrób adaptacje, ewentualnie przełóż też silniczek lub go przemyj ipą ,albo innym środkiem do czyszczenia elektroniki

Opublikowano
  • Autor

Misja zakończona sukcesem rozebrałem to wszystko jeszcze raz na spokojnie poczyscilem i wszystko działa jak należy. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.