mariusz-wa Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Witam, mam problem z moim Audi a mianowicie po nocnym postoju i bezproblemowym uruchomieniu silnika po ok 3 min wyskakuje komunikat "Generator Fehler" wiem ze chodzi o alternator, ale po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu żaden komunikat nie wyskakuje. Dodam ze jak po nocy uruchomię auto na chwilkę tzn na minute i potem ponownie uruchomię błąd się nie pojawia. Zrobiłem pomiary i w pierwszym uruchomieniu nie ma ładowania ale już w następnym ładowanie się pojawia. Wydaje mi się ze to wina alternatora, czy się mylę?
adioss995 Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 (edited) nie śmierdzi z alternatora kostka i ten gruby kabel plusowy chyba sa dobrze dokręcone ? może regulator napiecia szwankuje aha w bagażniku przy akumulatorze też masz kostki kable itp posprawdzaj to Edited January 19, 2020 by adioss995
mariusz-wa Posted January 23, 2020 Author Posted January 23, 2020 wszystkie styki przy alternatorze wyczyszczone główna masa do nadwozia też, klemy są w stanie idealnym
adioss995 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 a weź jeszcze spróbuj na krótko dodatkowy kabel tylko gruby od alternatora co masz na nakrętke 10 chyba puścić do plusa na podszybiu i zobacz wtedy czy błąd występuje i o ile wzrośnie ładowanie wgl jakie masz ładowanie ?
Recommended Posts