Jump to content
IGNORED

Skaczace obroty silnika

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Jak juz napisalem mam problem z obrotami. Dzis rano odpalilem silnik ( 1°+) nastepnie po paru sekundach silnik sie tak jakby dlawil i telepal.

wyraznie widac to na obrotomierzu. Samochod w 2018  po wymianie pompy, listwy, wtryskow, plukanie zbiornika --  generalnie caly uklad paliwowy ( opilki metalu )

tylko ze wczesniejszym razem wyswietlila sie kontrolka silnika a teraz po zrobieniu ok.50 km. jest czysto. Moglby mi ktos poradzic? sprawdzac cos samemu czy lepiej oddac do warsztatu.

A i czy ktos mial podobny problem ?

Pozdrawiam.

Edited by Szuq
Posted

napisałeś płukanie zbiornika, wypłukanie ze wszystkich opiłków jest nierealne, wyjmij filtr rozetnij go i sprawdź czy nie masz ponownie opiłków.

Posted

Oddaje dzisiaj do mechanika. Zobacze moze to zawór regulacji cisnienia padl albo sa na nim opiłki. A co do plukania zbiornika i reszty to zajmowal sie tym warsztat specjalizujący sie wlasnie w  ukladzie paliwa i zapewniali mnie ze taka "płukanka" w zupełnosci wystarczy ;D odezwe sie co wyszlo.

Posted

Wiec tak.. mechanik mowil ze cos z wtryskiem 1 jest nie tak. Ale dzisiaj odpalilem i wszystko śmiga. Nie mam pojecia co to bylo ale moze musialo sie przepalic ;)

Pozdrawiam.