BigScooby Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Mam pacjenta Audi A4 B7 Avant 2.0 TDI 140 KM multitronic z 2005 roku, ulewa zalała mi samochód od strony kierowcy jak i od strony pasażera było dużo wody, ogarnąłem sobie to ale od tego czasu samochód nie odpala, wystarczy -2 stopnie i autko nie chce odpalić, kupiłem nowy akumulator nie pomogło to nic, nie świecą się żadne kontrolki, po prostu nie chce odpalić rano, nie mamy dużych mrozów maksymalnie jest -5, odpala dopiero jak się coś tam cieplej zrobi, nie mam już siły, autko wysuszyłem. Autko mam całe w elektronice wszystko automatyczne nie wiem co mogło się stać może ktoś z was miał taki problem z zalaniem przez ulewy ?
MaTeo85 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Musisz dobrze osuszyć wszystko, kable, kostki elektryczne i obudowy sterowników, pozbycie się wody po zalaniu nie jest takie proste.
BigScooby Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 Myślisz że to tylko chodzi o wysuszenie porządne ?, kurde trochę mnie martwi że nie chce odpalać ;/
MaTeo85 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 To tylko jedna z możliwości, możesz też dla pewności odkręcić osłonę (górę skrzynki po lewej stronie przy podszybiu) sterownika silnika i zobacz czy tam nie stoi woda, dodatkowo podłącz się pod kompa i zrób skan całego auta żeby zobaczyć co za błędy siedzą w sterownikach.
Rekomendowane odpowiedzi