Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z elektrycznymi szybami a4 b6.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem problem z brakiem oświetlenia wewnątrz, zamykaniem tylnych drzwi, i otwieraniem bagażnika z przycisku, oraz nie mogłem połączyć się przez vaga z modułem komfortu- diagnoza padnięty moduł komfortu, a więc zakupilem taki sam model modułu i wymieniłem, poskładałem, wszystko działa, ale na drugi dzień nie mogłem odpalić auta, padł całkowicie akumulator, naładowałem, podłączyłem i jest wszystko ok, ale nie działają szyby przód (tył korba), poza tym wszystko działa i nie kradnie prądu, gdy podłącze pod vaga i usunę błędy z modułu komfortu szyby działają, ale po dwóch dniach nie odpalę auta, gdyż kradnie prąd ?‍♂️. Zauważyłem że w drzwiach pasażera są przerwane kable przy drzwiach pod tą gumą, zaizolowałem je, ale problem dalej występuje, zauważyłem że poprzedni właściciel izolował kable w drzwiach od strony kierowcy. Pobór prądu gdy szyby nie działają jest 0.05A, a gdy działają szyby jest ciągle 0.90A, wyjmowałem bezpieczniki jednak nic nie dało, ogólnie zauważyłem że po wyjęciu kluczyka można otwierać i zamykać szyby, a przy wcześniejszym module tak nie było (po wyjęciu kluczyka nie działały szyby). W załączniku wrzucam błędy z modułu komfortu i liczę na jakieś wskazówki, cieplej się robi i otwieranie szyb by się przydało, z góry dzięki. Nie da się usunąć błędów 01331 i 00963 ciągle się pojawiają ?‍♂️.

IMG_20200229_085811.jpg

IMG_20200229_085817.jpg

Opublikowano

Kolego też miałem takie problem okazało się że to uszczelka pod głowicą pozdrawiam 

Opublikowano
53 minuty temu, boffem napisał:

Kolego też miałem takie problem okazało się że to uszczelka pod głowicą pozdrawiam 

kolego nie pisz bzdur!!

a co do Kolegi @Rafa90 - ja bym raczej dokładnie sprawdził kable między wszystkimi drzwiami a budą (najlepiej miernikiem, czy nie ma gdzieś zwarcia między poszczególnymi kablami - zwłaszcza tam gdzie robił to poprzedni właściciel). Dodatkowe pytanie - po zmianie modułu komfortu wykonałeś prawidłowe kodowanie??

Opublikowano

nie jestem dokładnie pewien, ale błąd 00963 wskazuje chyba na niesprawny mikrostyk w zamku i przez to MK się nie usypia i dlatego pada akumulator - ale niech tu się wypowiedzą mądrzejsi niż ja

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, Lukasz_mk2 napisał:

kolego nie pisz bzdur!!

a co do Kolegi @Rafa90 - ja bym raczej dokładnie sprawdził kable między wszystkimi drzwiami a budą (najlepiej miernikiem, czy nie ma gdzieś zwarcia między poszczególnymi kablami - zwłaszcza tam gdzie robił to poprzedni właściciel). Dodatkowe pytanie - po zmianie modułu komfortu wykonałeś prawidłowe kodowanie??

Tak wykonałem prawidłowo kodowanie, w sumie to nawet chyba kodowanie nie jest konieczne przy zmianie na moduł komfortu z takimi samymi numerami, ale mimo wszystko zaadoptowałem, zakodowałem, funkcje ograniczyłem do minimum, no mi też się wydaje jakby MK się nie usypiał, coś musi być z tymi drzwiami, zbytnio nie wiem jak to sprawdzić i jak za to się zabrać..