nexetix Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Witam jestem posiadaczem Audi A4 B6 1.6 ALZ w benzynie od jakiegos czasu wyskakuje mi blad 17701 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265) Short to Plus P1293 - 006 - short to Plus Auto szybciutko(tak jak zawsze) sie nagrzewa do 90 stopni ani mniej ani wiecej. Utrzymuje te temperature bez zadnego problemu, lecz wysiwetla mi sie ten check engine z tym bledem i zaczyna glosniej pracowac az do skasowania. Z tego co sie dowiedzialem to cos z termostatem. Powie mi ktos czy dobrze sie dowiedzialem oraz co oznaczaja te ostatnie liczby te 006 bo nigdzie nie znalazlem zeby ktos mial identyczny blad. Co mam dokadnie zrobic zeby bylo dobrze? Edytowane 10 Marca 2020 przez nexetix
piti82 Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Najprawdopodobniej uwalona grzałka w termostcie, poczytaj https://a4-klub.pl/topic/180331-inne-audi-a3-powracający-błąd-17701/
nexetix Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Opublikowano 13 Marca 2020 Dobra nowy termostat zamowiony. Lecz zastanawiam sie jak najlatwiej sie do niego dostac w mojej 1.6, doradzi ktos?
Rekomendowane odpowiedzi