Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, dzisiaj po powrocie z pracy otworzyłem maske i zauważyłem wyciek oleju na "jednej z części" (niestety jestem laikiem w sprawach silnikowych:/). Jechałem moze z 10 km(ok 15 min) i przez moment troche dociskałem(do 3-4 tys). Wcześniej nie raz otwierałem maske zaraz po przyjeździe i nic takiego nie rzuciło mi sie w oczy, żeby był tam olej:/ ale przez garażem mam ślady oleju wieć mogło już cieknąć od jakiegoś czasu, ale po wytarciu nie było żadnego wycieku w okolicy tej części:/ Zamieszczam fote, niestety już po wytarciu:

http://slavak.republika.pl/czesc.jpg

Olej był od strony tego czarnego wężyka.

P.S Być może już takie pytanie było, ale nie wiem co to za część, więc nie wiem czego szukać:)) PZdr.

Opublikowano

sprawdzaj stan oleju w silniku i czy kopci jak go mocniej pociagniesz na biegu

nie bardzo wiem z kad olej cieknie mozliwe ze pada turbo, sprawdz jak pompuje turbina

Opublikowano
  • Autor

Problem już rozwiązany! :D w uszczelce od wężyka obok jest mała dziurka i z tego leci olej na wyższych obrotach:) Jutro jade po nową uszczelkę:) Dzięki:) Temat można zamknąć.

Opublikowano

możesz zdradzić co to za uszczelka wężyka :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Po prawej stronie na zdjęciu, idzie gruby wąż połączony taką uszczelką(przepływką, tam przy obejmie) i to w niej jest dziurka. Niestety nie nazwę tego fachowo bo nie potrafie :-) mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi?;>

Opublikowano

Po prawej stronie na zdjęciu, idzie gruby wąż połączony taką uszczelką(przepływką, tam przy obejmie) i to w niej jest dziurka. Niestety nie nazwę tego fachowo bo nie potrafie :-) mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi?;>

dziura w łączeniu przy kolektorze ssącym, miałem dokładnie taką samą dziure w B5

cd5c5edb6e4b877dmed.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie to jest to :)) no ja miałem troche mniejszą :P a mogło to być przyczyną łapania notlaufa przy 4 tys obrotów?? i przy niskim stanie oleju ogolnie(bo wyciekał a ja nie wiedzialem:/)??[br]Dopisany: 27 Marzec 2009, 19:43_________________________________________________

Dokładnie to jest to :)) no ja miałem troche mniejszą :P a mogło to być przyczyną łapania notlaufa przy 4 tys obrotów?? i przy niskim stanie oleju ogolnie(bo wyciekał a ja nie wiedzialem:/)??

Powtarzam pytanie, bo niestety nie było odpowiedzi:/ a jest to dla mnie ważne, gdyż nie wiem czy to było przez to czy musze szukac innej przyczyny. Na razie jest wszystko dobrze i nie złapałem notlaufa od ok. 3 tygodni. Pzdr. :)

Opublikowano

jak najbardziej, ja własnie przez to łapałem tryb awaryjny, auto było słabe i strasznie kopciło na czarno po zmianie uszczelki jak reka odjął

Opublikowano
  • Autor

OK, dzięki:) myśle, że już będzie dobrze :) bo na razie git ;)

Opublikowano

Slavak ile dałeś za taką gumę

Opublikowano
  • Autor

55 zł za ori