Lucas1001 Posted March 28, 2020 Posted March 28, 2020 Witam. Mam problem z silniczkiem klimatyzacji v107 zielony - silniczek nastawczy klapy rozmrażania. O ile wszystkie inne silniczki mogę wyciągnąć, ten jest tak zamocowany, że nie chce zejść z tego zielonego cięgła. Chodzi o czwórkę. Chcę wymienić potencjometr.
mravel Posted January 18 Posted January 18 napisze jak to zrobic bowiem moze sie przydac komus. Sam dzis z tym walczylem. Wiec modul v107 ma z tylu kawalek plastiku (zielony) do ktorego przyczepione jest cięgno (tez zielone) od klap. Chodzi to wszystko góra dół i otwiera zamyka klapy. Aby zdemontować v107 należy przyjrzeć się mocowaniu "kawalek plastiku (zielony) do ktorego przyczepione jest cięgno (tez zielone)" przy samym V107. V107 ma końcówkę w kształcie motylka / smigiełka i ta końcówka przechodzi przez taki kształ wycięty w tym cięgnie. Po przejściu ustawia się to pod innym kątem i dlatego nie wypada. Należy obkręcić V107 w ten sposób, aby to smigiełko pasowalo w wyciecie w cięgnie i przełożyć. Przypomina to zabawkę "klocki sorter kształtów" dla dzieci w wieku 1 roczka.
Recommended Posts