Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niefabryczne radio, działa tylko wzmacniacz z subwooferem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, jeszcze raz potrzebuje waszej pomocy i mam nadzieje że poświecicie trochę czasu :)  Tak jak w temacie jest to niefabryczne radio z subwooferem i wzmacniaczem. Radio jvc kd-x342bt wzmacniacz magnacik i subik blaupunkt. Podłączyłem wszystko ładnie pięknie wzmacniacz startuje razem z włączeniem radia ale subik gra tylko samotnie :disgust: Wszystkie głośniki nie działają i i sądzę że trzeba jakoś je aktywować mostek czy coś, albo ustawienia w radiu. Jak sądzicie ?  Podłączone jest to oczywiście specjalną końcówka z wyjściami na głośniki, lecz boksuję w miejscu... Zrobiłem fotki jak to wygląda. Liczę na waszą pomoc  :) 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Opublikowano

to co masz wykonane to jakaś masakra. Na pierwszy rzut oka Wydaje się że masz dołożony drugi subwoofer

Sprawdź czy w bagażniku z prawej strony masz oryginalny subwoofer. Zrób dokładne zdjęcia wszystkich oryginalnych kostek w aucie.

Opublikowano
  • Autor

Tylko tak Ci się wydaje że masakra :D Mam oryginalny ale ori instalacja radio i wzmachol strzelał przy włączeniu, słychać było szumy z auta lamp itp. a jak włączyłem światła to już koszmar był bo brzeczałow głośnikach, i jak wciskałem hamulec dopiero była cisza jak by masy brakowało. Ale że miałem zestaw car audio z poprzedniego auta postanowiłem poświecić trochę czasu i przełożyć wszystko do audi. Po pracy cyknę fotki, ale z tego co pamiętam to fabryczne kostki to ta z zasilaniem do radia i druga od głośników, zasilanie jest włożone w przejściówkę co była przy zakupie radia JVC i w drugie wejście jest włożona przejściówka zakupiona żeby działały głośniki na tył i podpięta jest z drugiej strony z wtyczka ori głośników z audi. Na trzecim zdjęciu najlepiej to widać. Jak kolego aktywować te głośniki ? Radio jvc z tym podpięciem instalacji z ori wzmacholem grało wszystko si, a teraz głośniki milczą :(  

Opublikowano

Kolego już rozumiem co zrobiłeś i tym bardziej uznaję to za masakrę. O ile dobrze widzę miałeś kiedyś w aucie BOSE, po czym podpiąłeś wyjścia głośnikowe z radia pod cieniutkie kable sygnałowe do wzmacniacza i tam podłączyłeś poza wzmacniaczem do kabli głośnikowych. Jeśli tak to zrobiłeś to gratulacje. Generalnie głośniki BOSE są 2 ohmowe i jest duża szansa że spaliłeś końcówkę mocy w radiu gdy podkręciłeś zbyt mocno muzyczkę. Teraz gra tylko subwoofer podłączony przez wzmacniacz do wyjścia sygnałowego (chinch) radia. Jak mi jeszcze powiesz że masz hidy zamontowane w aucie to będzie już wszytko jasne.

Edytowane przez bobikos

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, bobikos napisał:

Kolego już rozumiem co zrobiłeś i tym bardziej uznaję to za masakrę. O ile dobrze widzę miałeś kiedyś w aucie BOSE, po czym podpiąłeś wyjścia głośnikowe z radia pod cieniutkie kable sygnałowe do wzmacniacza i tam podłączyłeś poza wzmacniaczem do kabli głośnikowych. Jeśli tak to zrobiłeś to gratulacje. Generalnie głośniki BOSE są 2 ohmowe i jest duża szansa że spaliłeś końcówkę mocy w radiu gdy podkręciłeś zbyt mocno muzyczkę. Teraz gra tylko subwoofer podłączony przez wzmacniacz do wyjścia sygnałowego (chinch) radia. Jak mi jeszcze powiesz że masz hidy zamontowane w aucie to będzie już wszytko jasne.

Facet podłączałem już wcześniej dwa inne auta i wszystko chodziło więc nie trzeszcz jałowizny...Jest to normalne połączenie jeżeli nie masz pojęcia to już wiesz.  Mam cały czas instalacje Bosa ale jest słaba i wzmachol strzela... Mam lepszy sprzęt więc go podłączyłem ale z odpalaniem głośników w audi są pewne problemy więc pytam... Nie mogłem nic upalić bo wszystko podłączane na 3 vol :facepalm: Głośniki działają gdyż sprawdzałem je ze starą instalacją Bosa....

Opublikowano

Jeśli tak podłączasz instalacje i nawet nie potrafisz opisać co zrobiłeś to lepiej sobie odpuść dalsze naprawy bo tylko coś popsujesz. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.04.2020 o 19:11, bobikos napisał:

Jeśli tak podłączasz instalacje i nawet nie potrafisz opisać co zrobiłeś to lepiej sobie odpuść dalsze naprawy bo tylko coś popsujesz. 

Opisałem wszystko dokładnie jak podłączyłem...

Opublikowano
  • Autor

Już ogarnięte. Temat do zamknięcia